Crowdfundingsactie Cuypershuis Roermond is groot succes

persbeeld atelier Cuypers glasnegatieven Cuypershuis

Het publiek helpt massaal mee de geheimen van Cuypers’ glasnegatieven te ontrafelen voor het Cuypershuis Roermond. De publiekscampagne Breng Cuypers in beeld! heeft inmiddels al 53% van de gewenste 10.000 euro binnen gehaald.

Het publiek draagt de bijzondere collectie glasnegatieven van het Cuypershuis dus echt een warm hart toe. Naast donaties via het crowdfunding platform voordekunst.nl wordt er ook geld gegeven in de tentoonstelling die momenteel te zien is in het Cuypershuis. Binnen twee maanden is er al meer dan 50% van de gevraagde 10.000 euro geschonken. Motivaties die daarbij worden achtergelaten zijn:

“Omdat sommige zaken vragen om behoud… wat eenmaal weg is komt nooit meer terug”

“Het grijze verleden moet ‘kleur’ krijgen”

“Een unieke kans om een conserverings- en digitaliseringsproject van dichtbij mee te maken!”

In het Cuypershuis bevindt zich een collectie glasnegatieven, die een schat aan informatie bevat over het functioneren van de ateliers van Pierre Cuypers. Deze negatieven en de crowdfunding-campagne Breng Cuypers in beeld! staan centraal in de tentoonstelling Cuypers’ glasnegatieven. Voor het eerst is hier een deel van deze ‘schat’ te zien, naast originele foto’s, catalogi uit het atelier van Cuypers en uitleg over het restauratieproces.

Pierre Cuypers heeft zijn leven lang nieuwe technieken gebruikt en innovaties ingezet om zijn bedrijf zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Interessant is dat de verzameling glasnegatieven informatie bevat over de ateliers van Cuypers: de producten, de medewerkers, de werkomstandigheden kortom het functioneren van de ateliers. De afbeeldingen brengen de toeschouwer terug naar de wereld van de ateliers van Cuypers in Roermond, naar hun kunstvoorwerpen en naar de mensen die deze vervaardigden.

Het Cuypershuis wil deze glasnegatieven van de ondergang redden en voor de toekomst bewaren. Het digitaliseren en de nodige conservering en restauratie zorgen ervoor dat deze kennis over Cuypers’ werk voor iedereen beschikbaar komt. Met de campagne Breng Cuypers in beeld! wordt getracht dit project te financieren. Donateurs krijgen als dank bijvoorbeeld een exclusieve rondleiding of een reproductie van het geadopteerde glasnegatief.

De tentoonstelling is nog te zien tot en met 26 maart in het Cuypershuis.

BRON: Persbericht Cuypershuis Roermond

Lees ook:De glasnegatieven van Cuijpers
Lees ook:Crowdfunding moet glasnegatieven Pierre Cuypers toegankelijk maken
Lees ook:Hoe de stad Roermond aan haar museum kwam
Lees ook:Roermond in de ban van het Cuypersweekend
Lees ook:Een sieraad voor de stad Roermond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>