Nieuwe lichting kunsttalent rondt Hermitage voor Kinderen af

42 baretten in de lucht FOTO: Evert Elzinga

42 talenten in een zonovergoten binnentuin van de Hermitage Amsterdam gooiden hun baretten in de lucht. Met de inmiddels traditionele barettenceremonie onder toeziend oog van ouders, docenten en directeur Cathelijne Broers kregen 42 talenten tussen de 15 en 16 jaar hun oorkonde voor hun succesvolle afronding van de Hermitage voor Kinderen, het kunstonderwijsprogramma van de Hermitage.

De talenten begonnen vierenhalf jaar geleden, toen zij met hun klas in groep 6 meededen aan het Hermitage School-programma. Daar werden zij geselecteerd voor de intensieve talentenprogramma’s Hermitage Atelier en daarna Hermitage Academie. In die laatste kregen zij kunstgeschiedenisles op voortgezet onderwijs-niveau en ontwikkelden zij hun creatieve talent in onder andere schilderen, fotografie, (model)tekenen en 3d-bouwprojecten. Nu kregen zij hun diploma cq oorkonde.

Schoolkinderen krijgen in Hermitage Amsterdam de kans om de allergrootste kunstenaars te leren kennen. Het eerste bezoek aan de Hermitage voor Kinderen begint met voorbereidende lessen in de klas. De deuren gaan exclusief open voor de kinderen (6–10 jaar). Zij krijgen een rondleiding en een workshop, begeleid door professionele docenten en beeldend kunstenaars. Voor de geselecteerde talenten volgt hierna een uitgebreider kunstonderwijsprogramma met het Hermitage Atelier (1,5 jaar, 10–12 jaar) en de Hermitage Academie (3 jaar, 12–16 jaar). Jaarlijks bezoeken gemiddeld 10.000 basisschoolleerlingen de Hermitage voor Kinderen. Het gratis kunstonderwijsprogramma bereikt zo tweederde van alle scholieren uit Amsterdam en directe omgeving. Inmiddels hebben honderden talenten het volledige programma van drie delen doorlopen. Elk jaar levert de Hermitage Academie een lichting af met meer interesse en hartstocht voor kunst en cultuur. Partners van de Hermitage voor Kinderen zijn ABN AMRO, AMVJ Fonds, BankGiroLoterij, Heineken, Jazi Foundation, VandenEnde Foundation, VSB Fonds en particulieren.

BRON: Persbericht Hermitage Amsterdam

Lees ook:Talenten Hermitage Academie studeren af
Lees ook:Hermitage Amsterdam en AMVJ Fonds zetten in op kunst voor kinderen
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2015 444.000 bezoekers
Lees ook:Willie Wartaal opent expositie Hermitage voor Kinderen
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2014 375.000 bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>