Rijksmuseum start programma’s voor middelbaar beroepsonderwijs

Foto: Bibi Veth

Naast activiteiten voor het primair en voortgezet onderwijs biedt het Rijksmuseum nu ook workshops en rondleidingen voor studenten van het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Het Rijksmuseum ontwikkelde twee workshops (Citroen van toen en Dutch Design in de Gouden Eeuw) en een rondleiding (Toppers van de Gouden Eeuw) waarbij MBO-studenten kennismaken met de beroemde kunstschatten en historische voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum. 

Diverse thema’s (eten, mode, design) en disciplines (verf maken, digitaal ontwerpen) komen aan bod. De studenten staan ook stil bij praktische zaken in het museum, zoals klimaatbeheersing, belichting of inrichting. Rijksmuseumdocenten en -rondleiders sluiten aan bij de verschillende sectoren binnen het MBO én de belevingswereld van de studenten. Elke groep krijgt zo een persoonlijke benadering.

Het Rijksmuseum speelt met de programma’s in op de wens van minister Jet Bussemaker (OCW), om culturele instellingen meer educatieve activiteiten voor MBO’ers te laten ontwikkelen. Tijdens de lancering van de MBO Card (een kortingskaart van CJP), eerder dit jaar in het Rijksmuseum, maakte zij bekend 1 miljoen euro per jaar te reserveren om jongeren met een beroepsopleiding de kans te geven hun culturele wereld te verbreden.

Meer informatie over de onderwijsprogramma’s van het Rijksmuseum is te vinden op rijksmuseum.nl/onderwijs.

BRON: Persbericht Rijksmuseum

Lees ook:Finalisten nieuwe Museumeducatie Prijs bekend
Lees ook:Rijksmuseum sluit overeenkomst met Metropolitan Museum and J.P. Getty Trust
Lees ook:Musea openen deuren tijdens Kerst
Lees ook:Cultuursector in Rotterdam en Den Haag flink gekort
Lees ook:The Art of Impact gaat van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>