The Art of Impact honoreert 36 aanvragen

The Art of Impact maakt bekend dat de eerste open oproep heeft geresulteerd in 36 gehonoreerde aanvragen. Maar liefst 428 aanvragers dienden een projectplan in; een heterogene groep van organisaties, samenwerkingsverbanden en individuele kunstenaars. De aanvragen waren verdeeld over alle kunstdisciplines en alle geselecteerde maatschappelijke domeinen, te weten zorg & welzijn, leefbare wijk & stad, energie & klimaat en circulaire economie. De commissie die breed was samengesteld (zie bijlage) en werd voorgezeten door Jan Bonjer, hoofdredacteur Het Financieele Dagblad, was positief verrast door de opbrengst van deze eerste open oproep: “The Art of Impact leidt ontegenzeggelijk tot een vergroting van de positieve impact van kunst en cultuur op de Nederlandse samenleving. Dit is een renderende inzet van publieke middelen”, aldus Bonjer.

The Art of Impact is verheugd over het animo voor het programma en de veelzijdigheid van de aanvragen: “Het is een duidelijke indicatie dat er reeds veel initiatieven bestaan die de relatie tussen kunst en andere sectoren van de samenleving verkennen. Het is de ambitie van The Art of Impact dit verder te versterken en nadrukkelijker zichtbaar te maken”, aldus Michiel Munneke, programmadirecteur. In het najaar van 2015 organiseert The Art of Impact een tweede open oproep. Vanaf 24 augustus kan worden ingediend. De sluitingsdatum is 5 oktober.

Begin 2015 is The Art of Impact van start gegaan. The Art of Impact is een tweejarig stimulerings-en onderzoeksprogramma dat in opdracht van minister Jet Bussemaker (OCW) ontwikkeld is door de zes landelijke publieke cultuurfondsen: Fonds Podiumkunsten, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, het Nederlands Filmfonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Mondriaan Fonds en het Nederlands Letterenfonds. Het programma ondersteunt, stimuleert en onderzoekt bestaande en nieuwe kunstprojecten met een duidelijke en duurzame impact op maatschappelijke thema’s en vraagstukken.

De 36 gehonoreerde projecten zijn via deze link te vinden.

BRON: Persbericht The Art of Impact

Lees ook:Open oproep The Art of Impact is live
Lees ook:The Art of Impact gaat van start
Lees ook:Mondriaan Fonds kent werkbijdragen toe
Lees ook:The Art of Impact reikt Impact Award uit
Lees ook:Bijdrage Samenwerking Musea is een groot succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>