Kunsthistoricus wint Gijselaar-Hintzenfonds Prijs

Eén van E.de Jongh's publicaties

Het Gijselaar-Hintzenfonds is een educatief fonds dat het begrip voor en de kennis over de beeldende kunst bij een breed publiek wil bevorderen. Kunsthistoricus Eddy de Jongh heeft met zijn publicaties bijgedragen aan de kunsteducatie van een breed publiek en ontvangt daarom op 11 november aanstaande de Gijselaar-Hintzenfonds Prijs in het Teylers Museum te Haarlem.  

 

Eddy de Jongh

Eddy de Jongh studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht. De Jongh bekleedde onder andere functies als wetenschappelijk medewerker aan het Utrechtse Kunsthistorisch Instituut en hoogleraar iconologie en kunsttheorie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht. Sinds 1990 is De Jongh redacteur van het tijdschrift Kunstschrift. Zijn talrijke publicaties gaan voornamelijk over de zestiende en zeventiende-eeuwse Nederlandse kunst en kunsthistoriografie. Het oeuvre van De Jongh werd in het juryrapport als volgt omschreven: “De Jongh leert elke lezer kijken. Hij is een meester in het ontrafelen van 17e-eeuwse voorstellingen, die iets anders betekenen dan zij op het eerste oog suggereren”. (Bron: Telegraaf, Kunsthistorici.nl)

Lees ook:Winnaars van de Belgische MuseumPrijs zijn bekend
Lees ook:Kunstbeurs Artantique 2012
Lees ook:Het Bonnefantenmuseum presenteert: Look at me and see what I could not (yet) see
Lees ook:Kruisvaarders en Weldoeners veroveren Utrecht
Lees ook:Kunst & Zoëy keert terug bij RTV-NH en AT5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>