Ted Noten Kunstenaar van het Jaar 2012

Zojuist is bekend gemaakt dat Ted Noten tot Kunstenaar van het Jaar 2012 is verkozen. Hij gaat er niet alleen met de eer vandoor want hij ontvangt ook nog eens de bijbehorende geldprijs van €10.000,-. Ted Noten versloeg (andere) bekende kunstenaars zoals Anton Corbijn, Marlene Dumas en Erwin Olaf. Talent van het Jaar is Faranu (1980) en Marte Rölling(1939) is verkozen tot Briljanten Kunstenaar van het Jaar. De briljanten kunstenaar is de kunstenaar ouder dan 65 die het hoogst in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars is geëindigd.

Dit jaar zijn er bij de verkiezing Kunstenaar van het Jaar bijna 40.000 stemmen uitgebracht. En hiervan is dus een goot deel naar Ted Noten gegaan die hiermee Sam Drukker opvolgt. Het is dan ook niet verbazend dat er vele lovende woorden waren over hem van de verbonden panelleden en het publiek. Enkele meningen: “Ted Noten weet altijd te verrassen. Hij maakt sieraden die veel meer zijn dan versierselen, ze zijn een uiting van zijn oog op de wereld om ons heen. Vaak een statement met humor en (zelf)reflectie.”, “Origineel, bijzonder, durft grenzen te verleggen.”, “De blote emotie verbonden aan vakmanschap; de grote mond van een ‘jongen in de man’ verbeeld op een draagbare manier: ik hou van dit werk van deze man.”, “Ted houdt van vrouwen en vernieuwt de vormgeving – en andersom!”

De verkiezing Kunstenaar van het Jaar is één van de oudste en grootste verkiezingen op het terrein van kunst in Nederland. Eerdere winnaars zijn bijvoorbeeld Ans Markus, Henk Helmantel en Corneille. Meer over de verkiezing van dit jaar kun je hier lezen.

Lees ook:Daan Roosegaarde is Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Marlene Dumas is Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Kies de Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Ans Markus is Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Kies de Kunstenaar van het Jaar 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>