Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2012 bekend

Vijf experts uit de kunstwereld hebben voor de zesde keer talentvolle kunstenaars voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2012 gescout. Er zal net als dit jaar (toen Ahmet Ogüt won) een expositie van de kunstwerken in het Stedelijk Museum Schiedam gepresenteerd worden. In het voorjaar van 2012 zal tijdens een live uitzending van Kunststof TV bekend worden gemaakt wie van de genomineerden de prijs van €10.000 wint.

De groep ‘scouts’, bestaande uit Erik van Lieshout (kunstenaar), Domeniek Ruyters (hoofdredacteur Metropolis M), Ella van Zanten (Hoofd Kunstzaken Rabobank), Chris Driessen (curator Fundament Foundation) en Macha Roesink (directrice Museum De Paviljoens Almere), nomineerden dit jaar: Rory Pilgrim, Tala Madani, Charlotte Dumas, David Jablonowski en Sarah van Sonsbeeck.

Alle genomineerde kunstenaars hebben al verschillende solo- of groepstentoonstellingen op hun naam staan. Zo was er afgelopen september nog een performance van Rory Pilgrim in het Stedelijk Museum Amsterdam en is er momenteel werk van Pilgrim en Tala Madini in De Hallen Haarlem te zien bij de tentoonstelling “He disappeared into complete silence”. Charlotte Dumas heeft de afgelopen periode rondom 9/11 internationaal veel in de belangstelling gestaan met haar fotoportretten van 9/11 Search and Rescue Dogs. Jablonowski’s werk was in een groepstentoonstelling op de Art Amsterdam van 2009 te zien en een performance van Sonsbeeck was tijdens de tentoonstelling “Hear It – A Playlist for the Stedelijk Museum” in 2011 te zien. (Bron: Volkskrant, De Paviljoens, Stedelijk Museum)

Lees ook:Winnaars Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2012 bekend
Lees ook:Stedelijk Museum Schiedam is klaar voor Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2015
Lees ook:Een Dumas aan je eigen muur met De Pont
Lees ook:Floris Kaayk wint Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Sarah van Sonsbeeck in de Oude Kerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>