Turner Prize 2011

Vandaag zal de Turner Prize 2011 tentoonstelling in het BALTIC Centre for Contemporary Art geopend worden. De Turner Prize is een prestigieuze prijs voor hedendaagse Britse kunst. Voor het eerst in 27 jaar zal deze tentoonstelling met werken van de vier genomineerden, Karla Black, Martin Boyce, Hilary Lloyd en George Shaw, niet in het Tate plaatsvinden. De winnaar van de Turner Prize, die met een geldbedrag van £40,000 gepaard gaat, zal op 5 december bekend gemaakt worden.

De werken van de vier genomineerden worden op de website van de Turner Prize als volgt getypeerd:

Karla Black heeft een vernieuwende aanpak van de beeldhouwkunst en maakt indrukwekkende werken met tijdelijke materialen en in tijdelijke ruimtes.

Martin Boyce houdt de interesse van de beschouwer vast met atmosferische sculpturale installaties en door het combineren van referenties naar designgeschiedenis en tekst, iets wat door een subtiel oog voor detail juist opvalt.

Hillary Lloyd combineert stilstaande en bewegende beelden, geluid en driedimensionale vormen van AV-afspeelapparatuur om op deze manier de stedelijke omgeving te portretteren.
George Shaw maakt schilderijen die met een sterke persoonlijke verwikkeling van het onderwerp en materiaal, op een fascinerende wijze tegen de traditie aanschurkt.

 

Voorgaande winnaars van de Turner Prize zijn onder andere Gilbert & George, Antony Gormley, Damien Hirst en Steve McQueen. De tentoonstelling zal van 21 oktober tot en met 8 januari 2012 in the BALTIC (Gateshead) te zien zijn.

Lees ook:Winnaar Turner Prize: ‘It’s freaking great’
Lees ook:Turner Prize 2010 voor zangeres, videogroep of schilder
Lees ook:Turner Prize voor fresco’s Richard Wright
Lees ook:Duncan Campbell wint Turner Prize 2014
Lees ook:Turner Prize: Is mijn schoen kunst?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>