Victoria & Albert Museum eert Islamitische traditie

'Fashion Week', Soody Sharifi, 2010. Courtesy of the LTMH Gallery, New York

Het Londense Victoria & Albert Museum (V&A) heeft sinds 2009 “The Jameel Prize” geïnitieerd voor contemporaine kunstenaars en designers die zich laten inspireren door de Islamitische ambachtstraditie. Uit vele inzendingen van over de hele wereld selecteerde de jury  een shortlist van 10 deelnemers. In het filmpje geeft Salma Tuqan ( curator van de Jameel Prize) meer uitleg over de prijs en de tentoonstelling met de geselecteerde werken die nog tot september in het V& A te zien zal zijn. Daarna zullen de werken ook in het Midden- Oosten en Noord- Afrika tentoongesteld worden. De deelnemers maken kans op een geldbedrag van £25,000, maar zullen nog tot 12 september moeten wachten op de bekendmaking.

Lees ook:Rachid Koraïchi wint Jameel Prize 2011
Lees ook:Turner Prize 2011
Lees ook:Michael Snow wint de Gershon Iskowitz Prize 2011
Lees ook:Nederlandse winnaar BLOOOM Award is bekend
Lees ook:Meedoen met Inside Out project?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>