NN Group introduceert NN Group Art Award tijdens Art Rotterdam

NN Group heeft voor 2017 een partnerovereenkomst getekend met kunstbeurs Art Rotterdam en introduceert daarnaast de NN Group Art Award. Dit is een nieuwe kunstprijs voor uitzonderlijk talent. Tijdens Art Rotterdam wordt deze prijs voor het eerst uitgereikt. De award is bestemd voor een uitzonderlijk talent dat in Nederland een kunstopleiding heeft gevolgd en van wie het werk te zien is op de beurs. Niet alleen jong talent, maar ook kunstenaars die al wat verder in hun carrière zijn, komen in aanmerking. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden, door de kunstenaar te besteden aan de verdere ontwikkeling van zijn werk. NN Group koopt daarnaast een werk van één van de vier genomineerden voor de eigen bedrijfscollectie aan. De jury bestaat uit een curator, een verzamelaar, een kunstjournalist en de conservator van de NN Group Kunstcollectie. De vier genomineerden zijn: Zoro Feigl – C&H gallery Amsterdam, Chaim van Luit – tegenboschvanvreden Amsterdam, Wouter Paijmans – Stigter van Doesburg Amsterdam en Florian & Michael Quistrebert – galerie Juliètte Jongma Amsterdam. De winnaar van de award wordt bekendgemaakt tijdens de press preview op woensdag 8 februari op Art Rotterdam.

NN is sinds de jaren ‘50 van de vorige eeuw sponsor van verschillende culturele instellingen, tentoonstellingen en evenementen. Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship bij NN Group: “NN Group hecht waarde aan de rol van kunst en cultuur in de maatschappij. Kunst inspireert en verbindt velen en wij willen helpen kunst voor iedereen toegankelijk maken.” Kunstbeurs Art Rotterdam richt zich op de nieuwste ontwikkelingen binnen de hedendaagse beeldende kunst en heeft een internationale focus. Bijna de helft van de 125 galeriehouders komt uit het buitenland. Fons Hof, directeur Art Rotterdam: “Als bezoeker kom je op een hele diverse en laagdrempelige manier in aanraking met kunst door de verschillende tentoonstellingsmodellen, van intieme galerie presentaties tot monumentale installaties en videokunst.”

Art Rotterdam zelf vindt plaats van 9 tot en met 12 februari in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

BRON: Persbericht Art Rotterdam via Coebergh PR

Lees ook:Lenneke van der Goot wint EposPress Tekeningen Prijs 2014
Lees ook:Kunst kijken op Art Rotterdam
Lees ook:Finalisten BP Portrait Award 2011
Lees ook:Scouting voor Rotterdam designprijs is gestart
Lees ook:Wie wordt Galerie van het Jaar 2016?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>