The Art of Impact reikt Impact Award uit

The Art of Impact komt met een eigen Award CREDITS: The Art of Impact

The Art of Impact reikt op 14 december 2015 voor het eerst een kunstprijs voor niet-kunstenaars uit: de Impact Award. Wie wint heeft op inspirerende wijze de samenwerking tussen een kunstenaar en een organisatie vormgegeven en hiermee impact gemaakt op een maatschappelijk vraagstuk. Impactproducenten kunnen hun kunstproject tot 16 november 2015 indienen via de website van The Art of Impact.

“Kunstenaars voelen steeds vaker de behoefte om een rol te spelen in maatschappelijke processen en bedrijven krijgen steeds meer behoefte aan nieuwe perspectieven op vastgelopen vraagstukken”, merkt Tabo Goudswaard, initiatiefnemer van de Impact Award. “Maar bedrijven en kunstenaars werken anders en spreken vaak een andere taal. Dat vraagt dus om bemiddelaars: impactproducenten. Dit kunnen ambtenaren zijn, maar ook organisatoren of opdrachtgevers uit het bedrijfsleven.”

Met het uitreiken van deze prijs wil Goudswaard potentiële impactproducenten inspireren: “Kunstenaars willen geen beperking van hun artistieke vrijheid als ze de samenwerking aangaan met andere partijen. Dus bij bedrijven en organisaties moet ruimte gecreëerd worden voor dat autonome. Iemand met zeggenschap moet ervoor zorgen dat de voorstellen van de kunstenaars daadwerkelijk tot verandering leiden en dat beide partijen de juiste verwachtingen hebben. Door de brug te slaan tussen deze twee werelden, kan een positieve impact op de samenleving worden gemaakt.”

The Art of Impact beloont de impactproducent die hier op overtuigende wijze invulling aan heeft gegeven met de Impact Award. De deadline voor het voordragen van kandidaten is 16 november en kan via www.theartofimpact.nl. Daarna beslist een deskundige jury welke vijf plannen doorgaan naar de presentatiedag op 7 december. Op 14 december vindt tijdens de conferentie Cultuur in Beeld de prijsuitreiking plaats onder leiding van juryvoorzitter Adelheid Roosen. De winnaar van de Impact Award krijgt het mandaat om een bestaand kunstproject met maatschappelijke impact te selecteren en te ondersteunen met €30.000,-.

BRON: Persbericht The Art of Impact

 

Lees ook:Vera Anna Bachrach wint Impact Award 2015 met Tostifabriek
Lees ook:Open oproep The Art of Impact is live
Lees ook:The Art of Impact gaat van start
Lees ook:The Art of Impact honoreert 36 aanvragen
Lees ook:Pop-up STOOR: winkel en galerie voor de nieuwe generatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>