Bram de Jonghe wint Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015

Bram de Jonghe is de winnaar van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015 SCREENSHOT via Opium TV door José van der Wegen

Bram de Jonghe is de winnaar van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015. Tijdens het televisieprogramma Opium van AVROTROS werd De Jonghe uitgeroepen tot de winnaar van de kunstprijs door juryvoorzitter Inez Weski.  Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden. 

De Jonghe werd genomineerd door kunstenaar Fransje Killaars. Inez Weski meldde als juryvoorzitter dat het voor de jury bijna een onmogelijke opdracht was, omdat met meerdere mensen een oordeel geveld moest worden. Er werd echter een winnaar gevonden: Bram de Jonghe wordt gezien als de kunstenaar die een voorschot op de kunst van de toekomst neemt met een oeuvre dat nog erg pril is. Opvallend detail is dat de vriendin van De Jonghe, Femmy Otten, eerder ook de Volkskrant Beeldende Kunstprijs won.

Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden, ter beschikking gesteld door het BNG Cultuurfonds. Eerdere winnaars van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs waren Floris Kaayk (2014), Femmy Otten (2013), Tala Madani (2012), Ahmet Ögüt (2011),  Navid Nuur (2010), Eylem Aladogan (2009), Guido van der Werve (2007) en Nathalie Bruys (2006).

Lees ook:Stedelijk Museum Schiedam is klaar voor Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2015
Lees ook:Floris Kaayk wint Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs maken zich op voor 2015
Lees ook:De ontknoping nadert: de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Navid Nuur wint kunstprijs Volkskrant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>