Stedelijk Museum Schiedam is klaar voor Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2015

10. Koen Taselaar – NO WHERE _ NOW HERE – pencil on paper – 62 x 46 cm – 2014 – courtesy Francis Boeske Projects

Het Stedelijk Museum Schiedam presenteert van 7 februari tot en met 12 april 2015 de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2015. Voor de negende editie van deze prijs kozen specialisten uit de kunstwereld vijf getalenteerde kunstenaars (of duo’s) tot 35 jaar en werkzaam in Nederland. Dit zijn Sander Breure & Witte van Hulzen, Dina Danish, Bram De Jonghe, Koen Taselaar en Levi van Veluw.

Hun werk weerspiegelt het avontuur en de diversiteit van de actuele kunst. De prijs is een samenwerkingsverband van de Volkskrant, AVROTROS, het BNG Cultuurfonds en het Stedelijk Museum Schiedam. De Volkskrant publiceert een speciale bijlage over de prijs op vrijdag 6 februari. Het tv-programma Kunstuur zendt op zondag 8 februari een special uit over de vijf genomineerden. Op donderdag 19 maart maakt vervolgens juryvoorzitter Inez Weski, strafpleiter en fervent museumbezoeker, de winnaar bekend in een rechtstreekse uitzending van Opium TV. De prijs van 10.000 euro is beschikbaar gesteld door het BNG Cultuurfonds.

Bij de tentoonstelling organiseert het museum een activiteitenprogramma. Tijdens het openingsweekend kunt u op zaterdag 7 en zondag 8 februari (12.00 – 13.30 uur) de performance Een Familieportret bijwonen, van Sander Breure & Witte van Hulzen. Deze performance wordt opgevoerd in hun installatie Een Woonkamer. Op zondag 15 maart om 15.00 uur vindt de performance een derde maal plaats. Het aantal plaatsen is beperkt en reserveren is noodzakelijk via [email protected]

In het laatste weekend, tijdens de Volkskrantdag op 12 april, kunt u rondleidingen bijwonen die geleid worden door Sacha Bronwasser, recensent van de Volkskrant en Wilma Sütö, conservator van de tentoonstelling. Ook wordt dan de publieksfavoriet bekend gemaakt. Als bezoeker bent u van harte uitgenodigd uw favoriet aan te geven op het daarvoor beschikbare formulier. De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs werd eerder gewonnen door onder anderen Floris Kaayk (2014), Femmy Otten (2013), Tala Madani (2012), Ahmet Ögüt (2011) en Navid Nuur (2010).

BRON: Persbericht Stedelijk Museum Schiedam

Lees ook:Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs maken zich op voor 2015
Lees ook:Wie wint de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015?
Lees ook:De ontknoping nadert: de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2012 bekend
Lees ook:Wie wint de Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>