EYE en Museum van Loon krijgen N8 Sokkels

Naar het museum bij nacht CREDITS: N8

Twee musea in Amsterdam hebben geld gekregen van de organisatie van Museumnacht Amsterdam. Het gaat om Filmmuseum EYE en Museum van Loon. Het geld, respectievelijk 20.000 en 10.000 euro, is bedoeld voor projecten voor jongeren. De prijs heet de N8 Sokkel en is speciaal voor het jubileum van N8 in het leven geroepen. 

De Gouden Sokkel is 20.000 euro waard, de Zilveren Sokkel 10.000 euro. Het doel van de Sokkels is dat men de ontwikkeling van museale projecten voor Amsterdamse jongeren stimuleert. De afgelopen tijd kon het publiek stemmen op verschillende musea die zich hadden ingeschreven voor de N8 Sokkels.

Besloten is om EYE te belonen met de Gouden Sokkel. Filmmuseum Eye won de Gouden N8 Sokkel voor het project ‘Silent Films, Loud Music!’. EYE gaat met de 20.000 euro klassieke oude films zonder geluidsopnamen beschikbaar en toegankelijk maken voor een jongere doelgroep. De Zilveren Sokkel ging naar Museum Van Loon voor het project ‘Cultuurkaart voor het MBO’. Museum Van Loon wil het geld gebruiken om een lobby op te starten voor een cultuurpas voor jongeren in het MBO.

De 15e editie van de Museumnacht Amsterdam was overigens uitverkocht. Dat betekent dat naar schatting zo’n 32.000 bezoekers op het evenement afkwamen. Op 1 november waren diverse musea in Amsterdam geopend van 19.00 uur ‘s avonds tot 2.00 uur ‘s nachts.

Lees ook:Klaar voor de Museumnacht
Lees ook:Stedelijk Museum en MTV werken samen
Lees ook:2400 Britten maken standbeeld Antony Gormley
Lees ook:2400 Britten vormen levend standbeeld
Lees ook:Sinterklaas bezoekt Museum van Loon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>