Floris Kaayk wint ook Publieksprijs Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014

Floris Kaayk na het nieuws van zijn winst SCREENSHOT: José van der Wegen via NTR

Op de laatste dag van de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Schiedam is Floris Kaayk ook uitgeroepen tot de Publieksfavoriet van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014. Floris Kaayk ontving op 13 april jongstleden al de juryprijs van 10.000 euro. Dat heeft het Stedelijk Museum Schiedam bekend gemaakt.

De Publieksfavoriet is een eervolle vermelding namens het publiek. Ruim 1.300 bezoekers brachten hun stem uit tijdens de expositie in Schiedam. Het is niet eerder voorgekomen dat dezelfde kunstenaar zowel publieksfavoriet als prijswinnaar is. Floris Kaayk maakt semi-documentaire films als een voorproefje van een mogelijke toekomst. Hij maakt daarmee kunst die zowel in musea als op tv en internet kan worden getoond. Dit is een talent dat ook al in het juryrapport werd vermeld.

Ook bij de bezoekers van de tentoonstelling was er veel lof voor het werk van Floris Kaayk. Het Stedelijk Museum Schiedam citeerde enkele beoordelingen van bezoekers in het persbericht: ´Floris combineert perfect technische uitvoering met grote fantasie, maar zo dat het allemaal heel goed werkelijkheid zou kunnen zijn of worden. Hij zet daarbij massapsychologie bewust in (waar het Orson Welles met War of the Worlds nog overkwam). Hij staat daarbij op de schouders van de zeer groten: Escher, Asimov (I, Robot), en John Wyndham (The Day of the Triffids), om er slechts enkele te noemen …’ Of, om een andere bezoeker te citeren: ‘De toekomst is al begonnen. ‘Hij ziet vooruit, in geluid en beeld. Uniek. Hulde!’

Lees ook:Floris Kaayk wint Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs maken zich op voor 2015
Lees ook:De ontknoping nadert: de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Stedelijk Museum Schiedam is klaar voor Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2015
Lees ook:Vertel je eigen Sixties-verhaal bij het Stedelijk Museum Schiedam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>