EYE initieert succesvolle expertmeeting ‘Film in de school’

Eye kijkt naar Film in de School CREDITS LOGO: Eye

EYE bekijkt de mogelijkheden voor het opnemen van filmeducatie als onderdeel van het schoolcurriculum. Dit was een van de belangrijkste onderwerpen van de expertmeeting ‘Film in de school’ in EYE, met deelnemers uit de Nederlandse filmindustrie en professionals uit het onderwijs, in aanwezigheid van ambtenaren van het ministerie van OCW. Aanleiding van de bijeenkomst zijn de uitkomsten uit het Europese rapport Film in School en de discussie rondom het al dan niet opnemen van cultuureducatie in het curriculum. Zowel onderzoekers, het ministerie, inspectie, scholen als docenten vinden dat er naast huidige ‘kennis en kunde’ meer aandacht moet komen voor ontwikkeling van competenties: ’21e-eeuwse vaardigheden’.

De aanbevelingen in het Europese rapport, gedaan binnen het Creative Europe-programma, worden gebruikt in de ontwikkeling van een framework voor filmeducatie. De expertmeeting draaide om de vraag hoe deze Europese ontwikkelingen vertaald kunnen worden naar de Nederlandse situatie.

De bijeenkomst is de eerste aanzet tot een inventarisatie van ieders behoeften, wensen en mogelijkheden, om vervolgens de handen ineen te slaan voor een gefundeerde visie op film en media in het onderwijs. De deelnemers aan de bijeenkomst zullen hiertoe een gezamenlijke adviesdocument voor het Platform Onderwij s2032 ontwikkelen. Een van de pijlers in het document is het onderschrijven van de noodzaak om filmeducatie op te nemen in het curriculum van scholen. Goed cultuuronderwijs in de toekomst is immers een gezamenlijke verantwoordelijkheid van scholen, culturele instellingen en overheden.

BRON: Persbericht via Perssupport

Lees ook:Finalisten nieuwe Museumeducatie Prijs bekend
Lees ook:Scholen krijgen geld voor kunstenaar
Lees ook:‘Bezuinig op kunst en cultuur’
Lees ook:Kröller-Müller Museum wint Museumeducatie Prijs
Lees ook:China haalt Groot-Brittannië in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>