Keetje Mans schildert 112e laag Het Overschilderschilderij

Keetje Mans heeft de 112e laag van Het Overschilderschilderij gerealiseerd. Op donderdag 31 maart aanstaande wordt de 112e laag op Het Overschilderschilderij onthuld.

Het Overschilderschilderij is 50 bij 60 centimeter groot en wordt gemaakt met olieverf. Het eerste werk werd in 2002 gemaakt door beeldend kunstenaar Daan den Houter. Sindsdien wordt steeds een andere kunstenaar uitgenodigd om een nieuwe laag over het schilderij te maken, met Het Overschilderschilderij als resultaat. Elk werk wordt slechts één week getoond in De Aanschouw. Dit is namelijk het enige moment waarop het werk zichtbaar kan zijn. Na die week gaat het doek namelijk naar een andere kunstenaar die er een nieuwe laag op gaat schilderen. Gemiddeld wordt Het Overschilderschilderij dan ook zo’n acht keer per jaar opnieuw gepresenteerd. De 112e laag werd nu dus door Keetje Mans geschilderd. De kunstenaars maken steeds gebruik van hetzelfde canvas dat nu dus al uit 112 lagen bestaat.

Diverse kunstenaars hebben al een laag gerealiseerd, waaronder Klaas Gubbels, Rob Scholte, Evi Vingerling, Katinka Lampe, Sam Drukker en vele anderen. In 2012 werd het doek genomineerd voor de Koninklijke Nederlandse Schildersprijs. In de zomer van 2014 hing het schilderij ook nog in het Museum Boijmans van Beuningen. Dat gebeurde ter ere van de 100e laag van het schilderij. Van 31 maart tot en met 7 april is Het Overschilderschilderij te zien in de kleinste galerie van Rotterdam, De Aanschouw.

BRON: Persbericht Daan den Houter

Lees ook:Marguerite de Geus schildert 111e laag Overschilderschilderij
Lees ook:Nummer 120 voor het Overschilderschilderij
Lees ook:De 110e laag van het Overschilderschilderij
Lees ook:Keetje Mans heeft Hermine van Bers Kunstprijs gewonnen
Lees ook:Veiling Armand Bouten, Escher en Jopie Huisman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>