GabyGaby start Mission31 bij Vault17

GabyGaby’s Mission31 start bij Vault17 CREDITS LOGO: Vault17

De Nederlandse kunstenaar GabyGaby is de grondlegger van Tech Art. De nieuwste technologische ontwikkelingen gebruikt hij in zijn kunstwerken waarbij juist de technologie de basis vormt voor zijn kunstwerken. Onder de naam Mission 31 heeft de kunstenaar een tour gepland waarbij over de aankomende 4 jaar zijn meest vernieuwende werken zullen worden tentoongesteld op beurzen, evenementen en in galeries over de hele wereld. Zijn openingsshow genaamd “#inprogress” staat gepland voor 26 September bij de Vault17 galerie in Amsterdam.

In het werk van GabyGaby worden onder meer robotica, 3d printen, chip implantaten, bio techniek maar ook gewoon schildertechnieken gebruikt om zo tot vernieuwing te komen. Door het gebruik van techniek, nieuwe media en schilderkunst doet hij de lijn tussen design en kunst vervagen. “Het is een mash-up, een ongelimiteerde wereld, en ik zoek daar het uiterste van.” zegt GabyGaby. De kunstenaar is een van de eerste ter wereld die op deze manier high tech als kunst presenteert en daarmee het ontstaan van het segment Tech Art inluidt.

GabyGaby exposeerde al in New York, Dubai, Amsterdam, Zurich, Vienna en San Francisco en hij maakte specifieke kunstwerken in Las Vegas, Rotterdam en voor de Tour De France. Al eerder creëerde hij reusachtige interactieve schilderijen met gebruik van augmented reality in samenwerking met Samsung, en werkte hij met o.a. Disney, Ikea, en John de Mol productions. In 2014 vulde hij de Dam in Amsterdam met een reusachtig kunstwerk van tulpen bloemen en presenteerde hij aan heel het land onze eerste echte superheld: Tulipman.

Zijn vierjaren plan “Mission 31” zal een groot scala aan technieken gebruiken in 31 kunst projecten die bij de meest vooraanstaande beurzen en galeries over de hele wereld zullen worden gepresenteerd. Zijn openingstentoonstelling noemt hij “#inprogress” waarin hij zijn ontwikkelingen en inspiratie laat zien voor het gebruik van high-tech, en een tip van de sluier op houdt voor wat zal gaan komen. De technieken die de kunstenaar gebruikt zijn vaak zeer vernieuwend en een gedeelte van de kunstwerken die hij over de aankomende vier jaar zal laten zien zijn nu dan ook nog in ontwikkeling.

#inprogress zal een grote selectie werken presenteren waaronder schilderijen, augmenten reality en 3d geprinte sculpturen. De vernissage van de show wordt gehouden op zaterdag 26 September tijdens het OPEN event van het Spiegelkwartier. De expositie is te zien vanaf 4 september tot de eerste week van oktober bij de Vault17 art galerie in het Spiegelkwartier achter het Rijksmuseum.

Vault17 Art Gallery - Weteringschans 69 - 1017RX Amsterdam

Openingstijden: Woensdag t/m zaterdag 11.00 – 18.00, Zondag 12.00 – 18.00, Maandag en dinsdag op afspraak

BRON: Persbericht Vault17

Lees ook:Eerste solo expositie Britse kunstenaar Bortusk Leer in Nederland
Lees ook:Wildenstein houdt zich van de domme
Lees ook:Victoria & Albert Museum eert Islamitische traditie
Lees ook:Kunst met spijkers: de kwetsbaarheid van Günther Uecker
Lees ook:Kabinet Cuypershuis toont verhaal van Vondelkerk Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>