Landschapsschilder Gerard Koster overleden

Een rustig landschap siert nog de website van Gerard Koster CREDITS: Gerard Koster

De landschapsschilder Gerard Koster uit Kloosterburen is overleden. Hoewel de kunstenaar uit Amsterdam kwam en in onder meer België en Spanje woonde, was het Groningen waar hij zijn hart aan verloor. Midden jaren ’70 kwam hij in Groningen terecht en hij vertrok nooit meer. 

Koster volgde een opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Daarna woonde hij dus in Amsterdam, Vlaanderen en Spanje waar hij ook werkte en zijn werken toonde aan  het publiek. Toen hij het Hogeland van Noord-Groningen ontdekte in de jaren ’70, raakte hij gefascineerd door de landschappen in deze regio. Het lyrisch-realistische werk van Koster kenmerkte zich door indrukwekkende Groningse luchten die hij wist te vangen in schilderijen. Maar ook het Waddengebied werd meermalen door Koster op doek vastgelegd: het water, de rietkragen, het wad, de bewoners van de regio en dus de fascinerende luchten, alles kwam in het werk van Koster samen en tot leven.

In 2012 werd Koster 80 jaar. Ter gelegenheid van zijn verjaardag verscheen een boek met zijn werk met de titel ‘Zover het oog reikt’. Ook was er een solo-tentoonstelling voor Koster in Galerie Het Raadhuis in Eenrum.  Gerard Koster stierf aan de gevolgen van een langdurige ziekte. Hij werd 82 jaar.

BRON: Gerard Koster en RTV Noord

 

Lees ook:De Spaanse en Franse invloed op het werk van Francis Bacon
Lees ook:Groninger Museum bestaat 20 jaar
Lees ook:Rijk in Groningen – Borgen en Stadspaleizen 1600-1800
Lees ook:Nick Hannes – Mediterranean. The Continuity of Man
Lees ook:Sotheby’s veilt zeldzaam werk Albert Edelfelt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>