Explosieve kunst van Cai Guo-Qiang

De Chinese kunstenaar Cai Guo-Qiang zal bij de meeste mensen voornamelijk bekend staan om zijn buskruit kunst, hoewel hij ook andere kunstwerken maakt. Rond de tentoonstelling die hij vorig jaar in het Mathaf Museum of Modern Art te Doha Qatar had, organiseerde hij een spectaculaire show met zijn buskruit kunst (zie video) en binnenkort zal in het MOCA te Los Angeles ook een tentoonstelling met zijn werk te zien zijn (vanaf 7 april). Speciaal voor deze laatste tentoonstelling creëerde Cai Guo-Qiang een explosief kunstwerk met buskruit waarvan het ontstaansproces in het onderstaande filmpje is vastgelegd. Een uitgebreid verslag over het kunstwerk kun je hier vinden.

Lees ook:Cai Guo-Qiang wint BACA 2016 en toont werken in Bonnefantenmuseum
Lees ook:Omstreden “Art in the Streets” tentoonstelling groot succes
Lees ook:Miljardair wil geld andere rijken
Lees ook:Graffiti in het museum
Lees ook:Jeffrey Deitch nieuwe directeur MOCA Los Angeles

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>