Tracey Emin tekenlerares bij Royal Academy

Als één van de Young British Artists (waar ook Damien Hirst toe behoort) kwam Tracey Emin in de belangstelling te staan en bouwde ze haar reputatie op. Nu zijn de meningen sterk verdeeld over de aanstelling van deze controversiële kunstenares als Professor of Drawing bij de oudste kunstacademie van Groot-Brittannië. Emin is vooral bekend om haar nominatie voor de Turner Prize van 1999, dit was een installatie met haar onopgemaakte bed onder de titel ‘Everyone I Have Ever Slept With’. Eerder dit jaar was er ook een retrospectief met veel van Emin’s getekende werk in de Londense Hayward Gallery te zien (waaronder tekeningen van haar abortussen), waarvoor zelfs een waarschuwing voor jongeren onder de 16 jaar werd afgegeven.

Ondanks de tegenstanders zegt Nicholas Serota, directeur van Tate Modern, helemaal achter deze beslissing te staan: “There will be a lot of people who say, “What a lousy idea, she doesn’t stand for classical drawing”, but I think it’s a great appointment”. “Drawing is the foundation for everything she does.” Tracey Emin zelf is enthousiast en zegt: “I’m really excited to be teaching again after so many years. I hope that I can add something constructive to the Royal Academy Schools.” (BBC, Telegraph, Huffington Post)

Lees ook:Tracey Emin’s retrospectief is ‘for adults-only’
Lees ook:Gerhard Richter in het nieuws
Lees ook:Richard Hamilton (1922-2011) overleden
Lees ook:Tracey Emin geeft David Cameron passie
Lees ook:Damien Hirst vanaf €9,-

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>