Interview met Joep van Lieshout

Atelier van Lieshout bij Twente Biënnale

Gestalten TV heeft Joep van Lieshout in zijn atelier in de haven van Rotterdam geïnterviewd over zijn onderwerpkeuze, werkwijze en waar hij op het moment aan werkt. Verschillende thema’s zoals machtsstructuren, economie, revolutie, leven en dood komen steeds weer terug in Van Lieshout’s werken. Desondanks is zijn oeuvre zeer gevarieerd en kom je zijn werken zowel in een museale setting (bv. In de Onderzeebootloods van het Boijmans van Beuningen) als in andersoortige omgevingen regelmatig tegen. Zo heeft Van Lieshout het stage design voor het Tannhaüser Opera van het Bayreuther Festspiel ontworpen en bij de Twente Biënnale kon je je drankje bij de BarRectum halen en struikelde je bijna over een figuur die bij de Cradle to Cradle installatie hoort.

 

Lees ook:Atelier Van Lieshout in haven
Lees ook:Museum Boijmans krijgt dependance in haven
Lees ook:OBJECT Rotterdam
Lees ook:Actief met de Design Derby
Lees ook:Boijmans Van Beuningen verwerft ‘D’red Dwarf, B’lack Hole’ (2010) van Jim Shaw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>