Kleine kunst zet aan tot denken

Slinkachu, Trackworks

De kunstenaar Slinkachu heeft een frisse en speelse kijk op de (kunst)wereld. Met zijn ‘Little People Project’ maakt hij miniatuurpoppetjes, die hij vervolgens op straat plaatst in een (drama)scène die zich daar afspeelt. In het filmpje is te zien dat dit project zowel een street art installatie als een fotografieproject is. Het blijkt dat de voorbijgangers een zekere verandering in hun omgeving opmerken, maar dat ze tevens alert moeten zijn om de installatie daadwerkelijk te zien voordat ze het voorbij lopen.

Slinkachu speelt graag met het verrassingseffect van de scènes en het doel is dan ook om stedelingen aan te moedigen zich meer bewust te worden van hun omgeving door er kleine veranderingen en verrassingen in aan te brengen. Mensen moeten zich tevens kunnen inleven in de kleine mensen.

In het volgende filmpje wordt Slinkachu geïnterviewd en krijg je een indruk van verschillende bijzondere mini installaties. Voor de liefhebbers is er nog meer te vinden op Youtube waar de kunstenaar zijn eigen kanaal heeft.

Lees ook:Art a Go-Go brengt nu ook poëzie
Lees ook:Facebook censureert Borstkanker Bodypainting Project
Lees ook:Meedoen met Inside Out project?
Lees ook:Twaalfduizend zijden jurken in Heerlen
Lees ook:Boijmans van Beuningen combineert depot met nieuwe aanwinsten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>