Studio Vertigo van Robbie Cornelissen

Robbie Cornelissen in zijn atelier. Foto: Adriaan van Dam

De Utrechtse kunstenaar Robbie Cornelissen is vooral bekend om zijn enorme futuristische tekeningen, maar nu is hij dagelijks aan het tekenen in het Centraal Museum Utrecht. Van 11 maart tot 29 mei is zijn werk te zien in de tentoonstelling ‘Studio Vertigo’.

Cornelissen omschrijft zichzelf als een dagdromer in een lezing uit 2007. “Ik had een geboren aanleg voor ‘Innere Emigration’, de vlucht naar binnen. Daar ligt de basis voor mijn kunstenaarsschap”. Over de keuze voor tekenen met grijze potloden zegt hij “ Tekenen is van iedereen- elk kind heeft getekend en gefantaseerd en geschreven. Na onze jeugd (denk aan de trotse ouders met hun kindertekeningen aan de wand) is het tekenen voor vele van ons verhuisd naar het gebied van het nutteloze. Het Tekenen is zonder gewicht, zonder doel bijna. De lichtheid van het Tekenen bevalt me”.

De lijntekening waar Cornelissen vanaf donderdag dagelijks aan werkt, moet 4,40 bij 17 meter worden en elke werkdag wordt ongeveer 21 kilometer aan rechte lijnen gezet. Hij zal er tijdens de tentoonstellingsperiode aan doorwerken in samenwerking met kunstacademiestudenten. De bezoekers kunnen het bijzondere geheel (dat ook onder Performance Art zou kunnen vallen) vanaf een tribune gadeslaan.

Lees ook:Anne Frank Huis werkt voortaan met time slots
Lees ook:Schilderen onder water
Lees ook:Gezondheidsinspectie keurt kunstwerk af
Lees ook:VIP-opening voor kinderen in Museum Boijmans van Beuningen
Lees ook:Museumplein Amsterdam in de ban van het Waterlicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>