Nieuwe aanwinst in Mauritshuis

Façade Mauritshuis, Den Haag

Het Mauritshuis heeft recent een nieuw werk voor de collectie aangekocht: het historiestuk Mozes en de kroon van de farao van Jan Steen (ca. 1670). Het werk maakte oorspronkelijk onderdeel uit van een privéverzameling.

Het Mauritshuis is al in het bezit van een bijzondere verzameling van veertien schilderijen van Jan Steens hand, waaronder hoogtepunten als Het oestereetstertje en ‘Soo voer gesongen, soo na gepepen’. Een voorbeeld van zijn historiestukken ontbrak echter tot op heden. Daarom vormt dit werk, Mozes en de kroon van de farao, een mooie aanvulling op de collectie. De voorstelling verbeeldt een minder bekende episode uit de kindertijd van Mozes. De nieuwe aanwinst is te zien op de tentoonstelling Leven in de brouwerij: Jan Steen in het Mauritshuis (3 maart tot en met 13 juni 2011).

Jan Steen, Mozes en de kroon van de farao, ca. 1670

Lees ook:Karel Appel Foundation schenkt laat werk Appel aan Stedelijk
Lees ook:Jan Steen in de kijker
Lees ook:Museumweekend in Den Haag
Lees ook:Het Mauritshuis is klaar voor de toekomst
Lees ook:Mauritshuis ontvangt ruim 12.500 bezoekers in eerste week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>