Stemmen voor kunstwerk

Siemen Bolhuis, Dag, Zonsop- en ondergang en Nacht

In Almere mogen de inwoners een kunstenaar kiezen die een kunstwerk voor de openbare ruimte zal vervaardigen. De provincie Flevoland heeft dit kunstwerk als cadeau aan de gemeente Almere gegeven, ter gelegenheid van het 25- jarig bestaan ervan. De jonge gemeente wil haar bewoners graag bij het beslissingsproces betrekken. Daarom mogen de Almeerders hun stem uitbrengen op één van de vijf geselecteerde kunstenaars.

De vijf geselecteerde kunstenaars zijn: Siemen Bolhuis, Frank Bolink, Marcel van Campen, Cor Litjens en Ria Roerdink. Deze kunstenaars zullen op 15 februari een presentatie over hun eerdere werk geven en er zal een toelichting op de uitgangspunten voor het ontwerp gegeven worden. De locatie voor het kunstwerk is reeds vastgesteld. Het zal dicht bij het centrum, op de Wandellaan, worden geplaatst.

Cor Litjens, Loket, 2007

Lees ook:Kunstwerk de grond ingeramd
Lees ook:€25.000 voor kunstwerk bij steengroeve
Lees ook:Megagroot kunstwerk voor de Koning
Lees ook:Museumtuin Drents Museum krijgt beelden Natasja Bennink
Lees ook:Gasunie Kunstprijs 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>