Lange rijen voor Monet tentoonstelling

Afgelopen weekend hebben duizenden kunstliefhebbers (waaronder Jodie Foster) uren in de kou gestaan om toch nog de Monet tentoonstelling in het Grand Palais te Parijs te kunnen bewonderen. Door warme drankjes en cake uit te delen onder de bezoekers, deden medewerkers van het museum er alles aan om de sfeer erin te houden bij degenen die in de lange rij moesten wachten.

Claude Monet, Houses of Parliament, 1904

De overzichtstentoonstelling is, met bijna 200 werken van Claude Monet, de grootste tentoonstelling rondom deze 19e eeuwse impressionist van de afgelopen jaren. Om de drukte aan te kunnen, is besloten om vanaf vrijdag de deuren van het museum zelfs dag en nacht open te houden!

Afgelopen weekend denkt het museum 40,000 extra bezoekers te hebben getrokken door deze speciale actie, aldus Jean- Paul Cluzel, voorzitter van het Grand Palais. Het totale aantal bezoekers van deze tentoonstelling, vanaf eind september tot vandaag, zal naar verwachting rond de 1 miljoen oplopen.

Lees ook:Webby Awards voor Guggenheim, MoMA en Monet
Lees ook:Populairste tentoonstelling van 2011: MC Escher
Lees ook:‘Amsterdamse kunsthal is luchtkasteel’
Lees ook:Museum laat bezoeker Monet namaken
Lees ook:Tentoonstelling David Bowie is ook op zaterdagavonden open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>