Gemeente Boxmeer koopt gestolen zilveren schaaltje terug

Kasteelmuseum Boxmeer CREDITS: Gerrit van Kempen, Wikimedia Commons

In september 2011 werd in het Kasteelmuseum van Boxmeer een aantal zilveren voorwerpen gestolen. De voorwerpen maakten deel uit van een expositie bij het kasteelmuseum van de Congregatie van de Zusters van Julie Postel in Boxmeer. Begin juni dit jaar werd één van de gestolen zilveren gemeentelijke eigendommen teruggevonden. De gemeente Boxmeer heeft besloten dit zilveren schaaltje terug te kopen bij de verzekeraar, die hiervoor schadepenningen uitkeerde.

Volgens de gemeente Boxmeer betreft het een zilveren cabaret met gekrulde pootjes ter waarde van € 13.810,-. Op 18 juni 2014 informeerde de politie Oost-Brabant de gemeente Boxmeer dat één van de gestolen voorwerpen van de expositie in het Kasteelmuseum was teruggevonden bij een antiquair, waar het werd herkend als gemeentelijk zilver van de gemeente Boxmeer. Op 8 juli 2014 heeft het college van B&W vervolgens besloten de desbetreffende zilveren schaal terug te kopen, waardoor het weer in eigendom komt van de gemeente Boxmeer.

De verzekeringsmaatschappij Donatus keerde namelijk voor de diefstal een verzekeringsbedrag uit. Een van de polisvoorwaarden van de verzekeraar was dat de eigendomsrechten van de verzekerde en gestolen materialen bij uitkering van de schadepenningen zouden toekomen aan Donatus. Het eigendomsrecht werd aldus overgedragen aan de verzekeraar. De gemeente Boxmeer is bij het terugvinden van de gestolen voorwerpen in de gelegenheid gesteld deze terug te kopen bij de verzekeraar en heeft dit deze week gedaan.

Lees ook:Nacht van de gestolen kunst
Lees ook:Zilveren Camera on tour
Lees ook:10 Kunstwerken die werden (her)ontdekt in 2011
Lees ook:Politie vindt gestolen kunst Noortman
Lees ook:Buste Vincent van Gogh terecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>