Veel jong talent op OBJECT Rotterdam 2017

V.l.n.r. Nicolette Brunklaus, Onno Adriaanse

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari 2017 betrekt designbeurs OBJECT Rotterdam opnieuw het vlaggenschip SS Rotterdam. Meer dan 75 gevestigde en aanstormende vormgevers presenteren hun designobjecten. Voor het eerst zijn ook de imposante machinekamers van het schip tijdens de beurs toegankelijk. OBJECT Rotterdam lanceert op deze editie opvallend veel jong talent. Nieuw op deze editie is ook een veiling van vintagestukken van onder anderen Copier, Gispen en Pirelli.

OBJECT Rotterdam biedt wederom een spannende ontdekkingsreis door La Grande Dame van de Holland-Amerika lijn. Voor het eerst zijn de enorme machinekamers van het schip opengesteld. In deze spectaculaire ruimtes toont Workshop of Wonders een grote selectie bijzondere stoelen uit 100 jaar Nederlands Stoelontwerp. Van eigentijdse vormgevers en klassieke designmerken, van Gerrit Rietveld tot Scholten&Baijings. Een andere must see is het door architect Maaskant ontworpen zwembad, dat gevuld is met design. Tuttobene – designlabel en agency – presenteert hier werk van maar liefst 16 Nederlandse ontwerpers, waaronder Mae Engelgeer en Mieke Meijer.

In de feest- en eetzalen van het schip, de hotelkamers en op de verschillende dekken lanceert OBJECT Rotterdam een groot aantal meubelontwerpen, textiele installaties, designverlichting en mode-accessoires van aanstormende talenten. Highlights zijn de bakstenen van koffie van Rietveld Academie graduate Mayra Sérgio, de autonome sieraden van Sae Honda en de magische lampen van Onno Adriaanse, net afgestudeerd aan de Design Academy. Andere voorbeelden zijn de meubels van gerecycled papier van WooJai Lee of de subtiele structuren van leer van Sally Schoen, afgezwaaid aan de HKU.

Voor het eerst presenteert OBJECT Rotterdam ook vintage design. Op zondag 12 februari om 3 uur wordt in samenwerking met Zuydwal Veilingen een veiling op de beurs georganiseerd. Onder de hamer komen vintagestukken van Copier, Gispen en Pirelli, maar ook prototypes en bijzondere oplages van eigentijdse ontwerpers zijn hier te vinden. Op vrijdag en zaterdag heeft het publiek de mogelijkheid de stukken alvast te bekijken.

Speciaal voor deze editie ontwerpt de Rotterdamse designer Isaac Monté een spectaculaire installatie: op de loopplank van het schip strijken 20.000 vlinders neer. Ook is een aantal hotelkamers opengesteld. De Haagse ontwerper Michael Barnaart van Bergen en de Rotterdamse avantgardista Margreeth Olsthoorn hebben de hotelkamers veranderd in een pop-up shop met design items.

De volgende kunstenaars nemen deel aan OBJECT Rotterdam 2017: Nicolette Brunklaus, Functionals, Envisions, Floris Hovers, Tuttobene, Jeroen Wand, Studio Jule Cats, MCDW, Atelier Monté, Chester-Blocks, Visser&Meijwaard, Workshop of Wonders, Angela Willemsen, Cor Unum, Michael Barnaart van Bergen, Pao Hui Kao, Studio Don, Sally Schoen, Dimitri Kruithof, Judith Schwendener, Daniel van Dijk, Studio Niels Hendriks, Fabrikoos, Hannah van Luttervelt, Gjalt Producties, Ward Wijnant, Mayra Sérgio, Roos Soetekouw, Jenny Ritzenhoff, Atelier Juliette Warmenhoven, Joeny, The Soft World, Studio Floris Wubben, Linda Nieuwstad, Marion Blume, Lucas&Lucas, Milou de Ruiter, Bernotat&Co, Studio Onno Adriaanse, Marc de Groot, Studio Martijntje Cornelia, Paul Salet, Post Modern, Anna Brandsma&Rachel Sellem, Roy Wormsbecher, Studio Lorier, Scheublin&Lindeman, Sejoon Kim, Urban Fabric, Studio Selma Hamstra, Thomas Nathan, ZWARD, Studio Tim van Lier, Izabela Stepska, Lizan Freijsen, Boris de Beijer, DesignLAB Rietveld Academie, Ward Wijnant, Anne Rose Regenboog, Stephan Siepermann, Sae Honda, Jasper Willem de Boer, Textielfabrique en meer.

BRON: Persbericht Coebergh PR.

Lees ook:OBJECT Rotterdam trekt recordaantal bezoekers
Lees ook:OBJECT Rotterdam
Lees ook:SS Rotterdam in teken van design en interieur
Lees ook:Scouting voor Rotterdam designprijs is gestart
Lees ook:Lotte Geeven wint Illy Prize Art Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>