Exposanten van Rotterdam International Art Fair bekend

Miabo Enyadike CREDITS: Miabo Enyadike

Hedendaagse kunst op een historische locatie, dat creëert een bijzonder umfeld. Hoe vaak zie je tenslotte street art in een gotische kerk? De Rotterdam International Art Fair (RIAF) vindt daarom, net als twee jaar geleden, komende september plaats in de statige Laurenskerk. De exposanten voor de beurs zijn inmiddels bekend.Op de beurs zijn tal van bekende en aanstormende kunstenaars persoonlijk aanwezig. De RIAF is één van de weinige kunstbeurzen waar in veel gevallen direct contact is tussen koper en kunstenaar. Dat maakt een aankoop niet alleen zeer persoonlijk, het zorgt ook dat de werken vaak commissie-vrij kunnen worden aangeschaft. Met meer dan 150 exposanten uit 30 landen is het een unieke kans om kunst te kopen en te investeren in hedendaagse werken.

Op de Rotterdam International Art Fair komt iedere kunstliefhebber aan zijn trekken. Volgens Natal Vallvé en Joëlle Dinnage, directeuren van organisator Global Art Agency, is er een interessante mix van kunstenaars te zien. Vallvé: “de kunstenaars die hun werken tijdens de RIAF tentoon stellen, ontstijgen de hedendaagse kunstwereld vanwege hun techniek, originaliteit en persoonlijkheid. Zij hebben iets te vertellen en kenmerken zich door een eigen stijl. Daarbij zijn ze representatief voor hun eigen cultuur, wat ervoor zorgt dat de fair een mooi beeld geeft van hedendaagse kunst vanuit de hele wereld. Wij geloven dat we met deze selectie van gerenommeerde artiesten een interessant palet van contemporary art bieden.”

In totaal zullen 150 exposanten uit 35 vertegenwoordigd zijn in de Laurenskerk. Een aantal klinkende internationale namen zijn Emanuel Vasco Nunes,  August Vilella (winnaar The Independent Art Fair) en Thomas Dowdeswell. De Londense Vogue Art Gallery toont werken van Banksy, Mr Brainwash en Sheperd Fairey. Daarnaast zijn er tal van internationaal succesvolle Nederlandse kunstenaars aanwezig zoals Katrien van Hettema, Tiny Kanters, Loes van Delft, Henk Veen en Ike Smitskamp. Ook aanstormend talent krijgt de kans om te exposeren. In totaal worden meer dan 3.000 werken tentoongesteld voor de verkoop.

De indrukwekkende Sint Laurenskerk vormt een bijzondere achtergrond voor de hedendaagse kunst die tijdens RIAF geëxposeerd wordt. Directeur Joëlle Dinnage: “de Laurenskerk is een prachtige plek en een kunstwerk op zichzelf. Op deze manier is de kunstbeurs nog leuker om te bezoeken, de atmosfeer is geweldig. Dat gecombineerd met de selectie aan kunst is subliem. Een veel betere locatie hadden wij ons niet kunnen wensen.” Ook Frank Migchielsen, directeur van de Laurenskerk, is verguld met het culturele event: “moderne kunst in een middeleeuwse kerk met fonkelende kroonluchters is een spannende combinatie, nog meer dan ik had verwacht. Tijdens de voorgaande editie waren  we al erg trots op de 200 exposanten uit meer dan 34 landen die hier exposeerden op de Art Fair. We hebben dan ook geen twijfel dat het wederom een succes zal worden!”

De organisatie achter de Rotterdam International Art Fair is Global Art Agency, een internationaal bedrijf dat sinds 2010 bijzondere kunstbeurzen organiseert in steden als Barcelona, Tokyo, Wenen en Oxford. Het uitgangspunt van deze beurzen is dat er direct contact is tussen de kunstenaar en de potentiële koper, die het werk vaak ook nog commissie-vrij kan aanschaffen. Dit is een unicum in de kunstwereld. Het feit dat ze erin slagen om zoveel kunstenaars van naam op één fair aanwezig te laten zijn is volgens directeuren van Global Art Agency Joëlle Dinnage en Natal Vallvé te danken aan een goede reputatie.

Naast de beurs zelf heeft de Rotterdam International Art Fair een programma samengesteld voor de bezoekers. Op vrijdag 9 september is de VIP voorbezichtiging tijdens een exclusief avondprogramma waarbij bezoekers onder het genot van een glas Catalaanse Cave de kunstenaars en gelijkgestemde kunstliefhebbers kunnen ontmoeten. Zaterdag 10 september is de beurs gratis toegankelijk en wordt er live geschilderd. Ook vinden een Art Show en de Global Art Awards Ceremony plaats, waarbij de favoriete kunstenaars van de Rotterdam International Art Fair door een vakjury worden beloond.

De Rotterdam International Art Fair wordt gehouden op 9 en 10 september.

Kijk voor meer informatie op  www.artfairrotterdam.com

BRON: Persbericht Globart Art Agency via Miss Publicity

Lees ook:Rotterdam wordt toneel voor International Art Fair
Lees ook:Raw Art Fair Rotterdam
Lees ook:Art Fair ‘s-Hertogenbosch
Lees ook:London Art Fair 2012
Lees ook:Volgende week begint Frieze Art Fair

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>