Eerste editie Belgium Art & Design is groot succes

BAD Hoofdbeeld CREDITS: Sylvain Willenz en Koen Deprez

Afgelopen weekend vond de eerste editie van Belgium Art & Design, ook wel bekend als BAD, plaats in Gent. Deze eigenzinnige beurs gaat met de bezoeker op zoek naar kwaliteit en meerwaarde en gaf de bezoekers meer dan ooit directe toegang tot Belgium’s finest oftewel unieke kunstwerken en ontwerpen van eigen bodem. In totaal kwamen er meer dan 12.000 bezoekers af op deze eerste editie. 

BAD is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse trends. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om kunst, design, mode, food of technologie. BAD gelooft sterk in de kracht en de meerwaarde van Belgische kunstwerken, ontwerpen en producten. Net om die reden ligt de focus op het label ‘van eigen bodem’. Of we het nu beseffen of niet, kunstwerken, ontwerpen en producten hebben een onmetelijke invloed op onze mindset, onze persoonlijke uitdagingen en ons maatschappelijk en cultureel leven. Ze stimuleren ons tot creatief nadenken. Design van vandaag is innovatief en verbetert bovendien onze levenskwaliteit.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse trends viel op BAD heel wat te ontdekken en te beleven. Zo waren er, naast tal van kunst- en designstanden, filmvertoningen, foto-exposities, een koffie pop-up van True Beans, een heuse cigar lounge, een BAD-garden en verschillende (gin-tonic) bars. Voor ieder wat wils dus en dat uitte zich ook in het BAD-publiek. Naast professionele art of designkenners viel op dat het gros van de bezoekers niet om beroepsredenen, maar puur uit interesse een kijkje kwam nemen. Kunstliefhebbers en designaddicts van alle leeftijden gingen op zoek naar inspiratie of een pièce unique. Ook een babbeltje met de aanwezige ontwerpers en curatoren gingen ze niet uit de weg. Het staat vast: Belgen zijn wel degelijk nieuwsgierig naar creatief talent van eigen bodem!

Binnen het concept Art werd uitsluitend gekeken naar vooraanstaande moderne en hedendaagse kunst, maar daarbij kwamen wel alle mogelijke disciplines aan bod: schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen, fotografie, installaties, multimediaproducties, illustraties, stripverhalen, alles was mogelijk. Curator was Stef Van Bellingen, artistiek directeur van Kunstenplatform Warp in Sint-Niklaas en tentoonstellingsmaker in binnen- en buitenland. Als nationaal voorzitter van de Canvascollectie en als initiatiefnemer van Internationaal Kunstenaarsdorp steunt hij opkomend talent. BAD Design richtte zich op Belgische ontwerpen en producties, opnieuw in de breedste zin van het woord: van interieur en mode tot vooruitstrevende technologie. Jesse Brouns was de curator. De designjournalist schrijft onder meer voor Knack, De Standaard, Elle en diverse buitenlandse tijdschriften, waaronder Wallpaper. Hij was creatief directeur van Knack Weekend en bedacht de Designer van het Jaar-award.

Gezien het succes en de enthousiaste reacties van publiek en deelnemers komt er zeker een vervolg van de beurs.

BRON: Persbericht BAD via King George

Lees ook:Design van eigen bodem
Lees ook:Design Derby in het Cuypershuis
Lees ook:Kunst en Antiek in Naarden
Lees ook:Rijksmuseum lanceert internationale Rijksstudio Award 2017
Lees ook:Kamagurka curator van kunstenfestival Brugge Centraal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>