Tribal Art Fair is klaar voor editie 13

Een van de te tonen maskers CREDITS Tribal Art Fair

Vanaf 30 oktober tot en met 1 november zal in De Duif in Amsterdam de 13e Tribal Art Fair gehouden worden. In totaal zullen 20 nationale en internationale galeries diverse objecten uit Afrika, Oceanië, Amerika en Azië ten toon stellen. Te zien zijn onder meer maskers, beelden, juwelen, textiel en utensils. 

De Tribal Art Fair, ook wel bekend als TAF, is erg populair onder professionals en kunstliefhebbers, maar is eigenlijk voor iedereen met interesse een goed startpunt. De TAF wordt mede georganiseerd door Finette Lemaire. Zij is de kleindochter van M.L.J. Lemaire, grondlegger van de Galerie Lemaire in 1925. Galerie Lemaire is een van de eerste galeries die zich bezig hield met tribal art. Finette Lemaire is de tweede generatie binnen de galerie en zet daarmee de familietraditie voort. Naast TAF organiseert ze ook The Amsterdam Trail.

De Tribal Art Fair staat bekend om de enorme variëteit aan objecten. Daarbij ligt wel de focus op objecten uit Indonesië en Nieuw-Guinea. Galeriehouders tonen tijdens de TAF onder meer objecten die nog niet eerder aan het publiek zijn getoond. Een speciale jury bekijkt voor aanvang van de TAF alle objecten en beoordeelt deze op authenticiteit. De TAF is voor internationale maar ook nationale verzamelaars en dealers vaak een goede locatie om grote en kleine schatten te vinden.

De deelnemers dit jaar zijn: Ethnographic Art Books, Rotterdam Frans Faber – Tribal Arts, Amsterdam Galerie Dogon, Berlin Galerie Lemaire, Amsterdam Galerie Willem Zwiep, Amsterdam Hermann Sommerhage, Duisburg Karavanserai, Maastricht Kauri New Guinea Art, Wormerveer Michael Evans Tribal Art, Dijon Stothert & Trice, London Tribal Design, Amsterdam, Adam Prout Tribal Art, UK Alan & Diane Marcuson, Brussels/London Artconcern, Baarn Astamangala, Amsterdam Ben Hunter, London Brant Mackley, Hersey/Santa Fe Bren Heymans, Antwerp Bruno Frey, Arnay-le-Duc Bryan Reeves – Tribal Gathering, London Dick Meijer – Antiquiteiten, Amsterdam

De Tribal Art Fair is geopend van 14.00 tot 18.00 uur op alledrie de dagen. Kijk voor meer informatie op deze website.

Lees ook:The Amsterdam Trail: het kunstspoor langs hedendaagse en etnografische kunst
Lees ook:Op pad met de Amsterdam Trail
Lees ook:Wie wordt Galerie van het Jaar 2016?
Lees ook:Open Art Fair 2011 is begonnen
Lees ook:Betaalbare kunst in Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>