ART BREDA gaat voor tweede editie

De tweede editie van ART BREDA komt er aan. CREDITS: ART BREDA

April komt er aan en dus is ART BREDA is klaar voor de tweede editie van de kunst- en antiekbeurs. Van zondag 5 tot en met zondag 12 april wordt in een speciaal daarvoor gebouwd paviljoen op het Chasséveld in Breda de beurs gehouden, waarbij deze met zo’n 90 deelnemers nog groter is in vergelijking met de eerste editie.

In de imposante maar sfeervolle hal (ruim 9000 m2) vindt de bezoeker een breed aanbod aan kunstobjecten. Aan ART BREDA wordt deelgenomen door met name Nederlandse,  Belgische en Duitse kunst- en antiekhandelaren en galerieën voor hedendaagse kunst. Het publiek wordt getrakteerd op een uitgewogen mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden.

Belangrijke handelaren in oude schilderkunst, algemeen antiek, 20e eeuws design, Chinese kunst, Art Deco en specialisten op het gebied van klokken, juwelen en prenten verheugen zich erop hun collecties in Breda aan het publiek te presenteren. Ook de sectie moderne en hedendaagse kunst is zorgvuldig geselecteerd en bevat deelnemers van uitstekend niveau en reputatie.

De inspirerende nationale voorjaarsbeurs voor antiek, oude- en hedendaagse kunst staat garant voor objecten die allen zijn gekeurd door deskundige keuringscommissies. Daardoor is de authenticiteit en kwaliteit van het aanbod aan kunstwerken en andere objecten tijdens de beurs gegarandeerd en is de koper er van verzekerd dat het werk volkomen authentiek en van de hoogste kwaliteit is.

Tweemaal daags kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een gratis rondleiding over de beurs. Kunsthistoricus Marius van Dam maakt een persoonlijke selectie van kunstwerken en voorwerpen met een bijzondere historie of achtergrond. De rondleidingen beginnen om 13.30 uur en 15.30 uur.

Op ART BREDA bouwt MOTI, museum voor beeld en geluid uit Breda, een pop-up expostitie met een Occulus Rift-installatie van Geoffrey Lillemon, waar deelnemers actief aan kunnen deelnemen. Daarbij toont het museum op de beurs enkele topstukken uit eigen collectie, zoals Wandering Territory van Anna Garfoth uit 2011, die werden aangekocht met steun van de BankGiro Loterij.

Kijk voor meer informatie over de beurs op de website.

BRON: Persbericht ART BREDA 

Lees ook:Mini-TEFAF in Breda: ART BREDA 2014
Lees ook:Kunst & Antiek Weekend Naarden 2012
Lees ook:Kunst en Antiek in Naarden
Lees ook:Oude kunst- en antiekbeurs Delft 2011
Lees ook:Kunstbeurs Artantique 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>