Amsterdam als ontmoetingscentrum voor de kunstenaar

Eind november: Amsterdam Art Weekend CREDITS: Amsterdam Art Weekend

Als kunstenaar is het fijn om andere kunstenaars te ontmoeten, met hen te sparren over inspiratie, stijl en gewoon de manier van werken, maar ook om te netwerken. Dan is het fijn als er zoiets als het Amsterdam Art Weekend bestaat. De derde editie van dit evenement vindt plaats in de laatste week van november, van donderdag de 27e tot en met zondag de 30e.

Voor de duur van een lang weekend verandert de hoofdstad in een internationaal georiënteerd ontmoetingscentrum voor veelbelovende en gerenommeerde kunstenaars, liefhebbers en professionals. Het ontdekken van jong talent staat hierbij centraal. Feitelijk is Amsterdam Art Weekend vooral een kunstmanifestatie met een gevarieerd programma op maat. Het aanbod is zorgvuldig afgestemd op een wisselend publiek van liefhebbers, professionals en beginnende of juist ervaren verzamelaars. Deelnemers zijn galeries, musea, kunstinstituten, theaters en kunstenaarswerkplaatsen.

De programmering van Amsterdam Art Weekend 2014 is op een aantal pijlers gebaseerd. In grote lijnen gaat het om Gallery Exhibitions, Performances, Screenings, Conversations, Residencies en een Professionals Programs. Op donderdag 27 november vindt bij alle deelnemende galeries de opening plaats van een speciaal voor Amsterdam Art Weekend gemaakte tentoonstelling van jong en/of gevestigd talent. Zo presenteert Galerie Van Gelder werk van de kersverse alumnus van de Rijksakademie Eric Giraudet de Boudemange, die volgend jaar in het Centre Pompidou een tentoonstelling krijgt. Akinci presenteert Cevdet Erek, die op de laatste Documenta te zien was. Annet Gelink heeft werk van Alicia Framis, Stigter Van Doesburg toont Amalia Pica en bij Fons Welters is werk van David Jablanowski te zien. Al deze kunstenaars zijn alumni van de Rijksakademie of De Ateliers en hebben internationaal al naam gemaakt. Toch is jong talent niet de enige troef. Upstream Gallery bijvoorbeeld exposeert werken van Marinus Boezem en Borzo toont werk van Carel Visser. Naast tentoonstellingen organiseren meerdere galeries ook Specials als performances, artist talks en rondleidingen door kunstenaars.

Dit en nog veel meer is te beleven in Amsterdam tijdens dit weekend. Omdat het natuurlijk nog even duurt tot en met november, zal Kunst.blog.nl nog niet alle details van het weekend verklappen. De komende weken en maanden zult u dus nog meer nieuws over het Amsterdam Art Weekend tegenkomen op deze blog! Houd ook bovendien de site van Amsterdam Art Weekend zelf in de gaten, deze zal spoedig een update krijgen voor de editie van 2014!

Lees ook:Vooraankondiging: Amsterdam Art Weekend
Lees ook:Anouk Kruithof wint Charlotte Köhler Prijs 2014
Lees ook:Kunst proeven in Antwerpen: Antwerp Art Weekend
Lees ook:Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie
Lees ook:Stedelijk Museum’s-Hertogenbosch presenteert Bosch Young Talent Show

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>