Save the date: Amsterdam Drawing 2014

Save the Date voor Amsterdam Drawing! CREDITS: Amsterdam Drawing 2014

Het is nog even weg, maar het noteren in de agenda waard: de derde editie van Amsterdam Drawing! Van donderdag 18 tot en met zondag 21 september beleeft Amsterdam de derde editie van de jaarlijkse kunstbeurs voor gouaches, aquarellen, houtskool- en pen- of inktwerken op papier.

Amsterdam Drawing is een podium voor jong talent en (inter)nationaal gevestigde kunstenaars. Op een tijdelijk paviljoen op de NSDM-werf aan het IJ in Amsterdam-Noord wordt Amsterdam Drawing 2014 gehouden. In totaal nemen vijftig nationale en internationale galeries uit acht verschillende landen deel.

Amsterdam Drawing 2014 is bijzonder, omdat het inzet op de kracht van papier. Voor veel kunstenaars is papier de meest gebruikte drager voor kunstwerken. Kunst op papier heeft een persoonlijk, spontaan en tegelijkertijd intiem karakter. In lijn hiermee heeft ook Amsterdam Drawing met zijn rijke variatie aan originele schilderingen, tekeningen en collages op papier een intiem karakter. Een heldere plattegrond leidt de bezoekers langs kleine kabinetten met verassende presentaties, terwijl het halftransparante dak garant staat voor een prachtige lichtinval.

Een groot voordeel voor de bezoeker is dat de kunst ook betaalbaar is. Kunst op papier is lager geprijsd dan schilderijen en sculpturen. Op grond hiervan trekt Amsterdam Drawing niet alleen ervaren kunstverzamelaars, maar ook beginnende kunstkopers en -verzamelaars. Vaak vormt kunst op papier de start voor bijzondere en vooral ook heel persoonlijke collecties. Wie kunst op papier koopt of maakt, zal ontdekken dat je een eigen stijl ontwikkelt, een lijn ziet in de aangeschafte werken, die an sich losstaand zijn, maar toch een geheel weten te vormen. Ik spreek hierbij uit ervaring: voor mij is kunst op papier het allermooiste binnen de kunst!

Aan Amsterdam Drawing 2014 nemen zoals gezegd binnen- en buitenlandse spelers deel. De Nederlandse deelnemers zijn AKINCI, Annet Gelink Gallery, Apice for Artists Gallery, Art Affairs, C&H Art Space, Cokkie Snoei, Galerie Alex Daniëls – Reflex Amsterdam, Galerie De Expeditie / Zsa-Zsa Eyck, Galerie Gabriel Rolt, Galerie Maurits van de Laar, Galerie Nouvelles Images, Galerie Onrust, Galerie Paul Andriesse, Galerie Ramakers, Galerie Ron Mandos, Galerie van den Berge, Galerie van Gelder, Gerhard Hofland, Kers Gallery, Livingstone Gallery, Lumen Travo Gallery, Marian Cramer Projects, Martin van Zomeren, Ornis A. Gallery, PHOEBUS| Rotterdam, Rento Brattinga |galerie, R&R Reutengalerie Amsterdam, Ron Lang Art, Serieuze Zaken Studioos, Slewe Gallery, Stigter van Doesburg, TORCH Gallery, Willem Baars Projects, Witteveen Visual Art Centre en ZERP Galerie.

De buitenlandse spelers zijn Barbara Seiler Galerie (Zwitserland), Brutto Gusto (Duitsland), DAM GALLERY (Duitsland), GALERIE BERNARD JORDAN (Frankrijk), Galerie Jean Brolly (Frankrijk), Galerie Martin Kudlek (Duitsland), Galerie Michael Sturm (Duitsland), Galerie Tatjana Pieters (België), Gallery Joe (VS), Gallery Side 2 (Japan), Hidde van Seggelen Gallery (Engeland), Kristof De Clerq gallery (België), LMAKprojects (VS), Patrick Heide Contemporary Art (Engeland), TOMIO KOYAMA GALLERY Inc. (Japan) en Galerie Elisabeth & Klaus Thomas (Oostenrijk).

De beurs wordt georganiseerd door Francis Boeske en Hans Gieles van galerie VOUS ETES ICI in Amsterdam. Later dit jaar zal meer informatie volgen over Amsterdam Drawing 2014!

Lees ook:Amsterdam Drawing: ruimte voor papier als drager
Lees ook:Amsterdam Drawing: een papieren cadeautje
Lees ook:Holland Papier Biënnale in Rijswijk en Apeldoorn
Lees ook:Pan Amsterdam 2011: 7 werken geselecteerd
Lees ook:Lenneke van der Goot wint EposPress Tekeningen Prijs 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>