Kunstbeurzen Rotterdam Recap

Vandaag is de laatste dag dat je nog alle kunstbeurzen kunt bezoeken. Een duidelijk stijgende lijn zat in de volgorde die ik zelf had aangehouden, namelijk: Art Rotterdam, toen OBJECT Rotterdam om af te sluiten met de RAW Art Fair Rotterdam.

De sfeer, de indeling (kleine standruimtes, dicht op elkaar gepakt), de omvang en het aanbod op de Art Rotterdam vond ik zelf wat tegenvallen, maar dat kwam misschien ook door de hoge verwachtingen. De presentaties van galeries op de OBJECT Rotterdam waren echter zeer mooi. Door te kiezen voor slechts een paar afscheidingswanden kwam het geheel ruimtelijker over dan de Art Rotterdam. Jammer dat ook de OBJECT een vrij kleine beurs is want hier had ik nog wel meer van willen zien.

De jongste beurs van deze drie, de RAW Art Fair, kwam ook daadwerkelijk jong, speels en vernieuwend (RAW Expo) over. Genoeg zitruimte (zelfs een hangmat), lekkere hapjes en drankjes, een DJ (waarvan de muziek de hele beurs bereikte) en natuurlijk het diverse en veelal vrolijke aanbod zorgde voor een losse, prettige sfeer waardoor veel beursbezoekers ook lang bleven ‘hangen’. Als je vervolgens de trap opging naar de RAW Expo, kom je in een compleet andere wereld. In twee enorme, vrij donkere ruimtes worden meer dan 60 zeer diverse kunstwerken uitgelicht. Je hebt zowel overzicht over het grote geheel, waar de bezoekers als schimmen tussen de werken doorlopen, maar door de spotlights wordt je aandacht ook steeds naar de aparte kunstwerken getrokken. Hieronder een impressie van de beurzen en de Expo.

Otobong Nkanga, The Operation bij Lumen Travo (Art Rotterdam)

Dave Meijer, Ergens onder een dak onder de blauwe lucht. #7, Galerie Van Den Berge (Art Rotterdam)

Werken van Gönül Albayrak, Galerie Majke Hüsstege (Art Rotterdam)

Michael Jacklin, Hang XVI, 2011, Slewe Gallery (Art Rotterdam)

Werken van Adrew Bush, Galerie Wouter van Leeuwen (Art Rotterdam)

 

Ka-Lai Chan, The Ordinary Family, Vincent. Galerie Judy Straten (Object Rotterdam)

Katrin Müller-Russo & Rhett Russo, T-Stool, 2011-2012. [email protected] (Object Rotterdam)

Ulrike Rehm, "Kleinstatthoelle". Sandberg Institute (Object Rotterdam)

Werk van Charlotte Wagemaker, HKU Design (Object Rotterdam)

Jan Willem de Laive, Feltplants by Wandschappen (Object Rotterdam)

 

Pand van de Raw Art Rotterdam

Space Cowboys, Closer, 2007 (Raw Expo)

Willem Spekenbrink, Eggcell, 2011 (Raw Expo)

 

Schoony, Boy Soldier Seven, 2009 (Raw Expo)

Patrick Bergsma, De schommel, 2009 (Raw Expo)

Raw Expo

Lees ook:Raw Art Fair Rotterdam
Lees ook:OBJECT Rotterdam trekt recordaantal bezoekers
Lees ook:Art Rotterdam 2012
Lees ook:Rotterdam wordt toneel voor International Art Fair
Lees ook:The Art Of The Brick: kunst met LEGO

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>