OBJECT Rotterdam

Als laatste van de verschillende kunstbeurzen die deze week in Rotterdam te bezoeken zijn (en ook op loopafstand van elkaar liggen…handig!), begint de OBJECT Rotterdam morgen op 9 februari. Dit is dé beurs voor eigentijds design met vele unieke of in oplage geproduceerde objecten (one-offs en limited editions) van nationale en internationale designers gecombineerd met mode en architectuur.

 

Victor Hunt, Meltdown blue rope te zien bij Object Rotterdam 2012.

Op deze beurs kun je werken van designers als Studio Drift, Anne Holtrop & Bas Princen, Studio Jo Meesters, Studio Maaike Roozenburg en Atelier Barbara Broekman bewonderen. Met de vele objecten van uiteenlopende materialen wordt zichtbaar dat de grenzen tussen verschillende disciplines zoals design, crafts, fashion, architectuur en beeldende kunst vervagen. Zo zullen er bijvoorbeeld limited edition tassen worden gepresenteerd die ontworpen zijn door Joep van Lieshout onder het label LIESHOUTT terwijl aan de overkant op de Art Rotterdam het werk WWI van Atelier van Lieshout voor het eerst aan publiek wordt getoond. WWI is een meer dan 4 meter hoog kanon gemaakt van polyester en het verbeeldt Van Lieshout’s apocalyptische toekomstvisie. Met zo’n gewelddadig onderwerp kun je vast ook goed meppen met de tassen die Van Lieshout heeft ontworpen.

Naast dat er veel te zien is bij Object Rotterdam wordt er ook iedere dag een talkshow georganiseerd met één van de genomineerden van de Rotterdam Design Prize en er is op zaterdag 11 februari de workshop My First Design Collection over het opzetten van een eigen designcollectie.

Object Rotterdam kun je van 9 tot en met 12 februari bezoeken in het zakelijk en cultureel centrum Las Palmas. Voor meer informatie over de deelnemers en toegangsprijzen kun je hier klikken.

Lees ook:OBJECT Rotterdam trekt recordaantal bezoekers
Lees ook:Veel jong talent op OBJECT Rotterdam 2017
Lees ook:Interview met Joep van Lieshout
Lees ook:SS Rotterdam in teken van design en interieur
Lees ook:Atelier Van Lieshout wint de Harrie Tillieprijs 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>