Art Berlin Contemporary is gestart

Mocht je dit weekend niet van plan zijn om monumenten te gaan bekijken (het is namelijk Open Monumentendag), dan kun je ook een bezoekje aan Berlijn brengen voor de Art Berlin Contemporary (ofwel de ABC). Het is een tussenvorm van een beurs en een tentoonstelling, waar de werken van 130 eigentijdse kunstenaars (waaronder Hans- Peter Feldmann) gekocht kunnen worden maar de presentatie van de werken door een curator is bepaald.

Ramin & Rokni Haerizadeh, Non-Colaborative Colaboration, 2011, Galerie Isabelle van den Eynde. Foto: Stefan Korte

De Art Berlin Contemporary werd vier jaar geleden opgericht door een groep Berlijnse galeries die zochten naar een nieuw hybride tentoonstellingsformat dat op iedereen gericht is en niet op één specifieke doelgroep. Het werd een soort galerie evenement waarbij werken van de deelnemende galeries door een curator worden samengebracht in een presentatie. Jochen Meyer (organisatie ABC 2011) zei tijden de opening op woensdag: “Wir wollen eher eine Ausstellung als eine Kunstmesse, das entspricht am besten dem Charakter Berlins. Die diskursive Atmosphäre, die Offenheit und der ständige Wandel in der Stadt soll sich hier widerspiegeln”.

Het nieuwe format lijkt te werken, want het is onderhand een belangrijk onderdeel van de internationale kunstkalender geworden als we de website van Art Berlin Contemporary mogen geloven. De ABC is op woensdag 7 september gestart en is nog tot en met 11 september te bezoeken. Dit jaar is Rita Kersting (voormalig directeur van Kunstverein für die Rheinlände und Westfalen) de curator, maar ze heeft nauw samengewerkt met Marc Glöde (film theorist) die vorig jaar curator van ABC was). Om een indruk te krijgen van ABC 2010, kun je het filmpje met impressies van de opening bekijken. (Bron: Süddeutsche, Det Tagesspiegel, Zeit Online)

Lees ook:24 uur Cultuur in Rotterdam
Lees ook:Kinderkunstweek in het Zeeuws Museum
Lees ook:Kunst uit/volgens het boekje…
Lees ook:Raw Art Fair Rotterdam
Lees ook:Gemeentemuseum Den Haag: Zes eeuwen kunst onder één dak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>