TEFAF en Bonnefantenmuseum komende week ideale combi

Paul Gauguin, Le sorcier d’Hiva-Oa ou Le Marquisien à la cape rouge, 1902

Maastricht staat op het moment helemaal in het teken van de TEFAF, maar dit weekend zijn er tevens twee nieuwe tentoonstellingen in het Bonnefantenmuseum. Het museum heeft naast de vaste collectie nu ook een tentoonstelling genaamd ‘Wintertuin’ met 40 klassiek moderne meesterwerken uit Belgische musea en ‘Schatten uit Moskou. Hollandse tekeningen uit het Pushkin Museum’, die zeker een bezoek waard zijn.

In ‘Schatten uit Moskou’ presenteert het museum de 90 beste Hollandse tekeningen uit de 17e eeuw uit de collectie van het beroemde Pushkin Museum. De tentoonstelling geeft zowel een chronologisch als thematisch overzicht van de Hollandse tekenkunst van de Gouden Eeuw. Bovendien krijgt de bezoeker meer inzicht in de Russische verzamelgeschiedenis van Nederlandse kunst omdat de tekeningen via Moskouse verzamelaars in het bezit van het Pushkin museum zijn gekomen. Dit is de eerste keer dat zoveel oud Nederlandse tekeningen van meesters als Rembrandt, Abraham Bloemaert en Adriaen van Ostade buiten Rusland te zien zullen zijn.

Oscar Kokoschka, Monte- Carlo, 1925

Daarnaast kun je bij de tentoonstelling ‘Wintertuin’ genieten van een selectie klassiek moderne meesterwerken uit de musea van Luik. Er is namelijk voor het eerst een uitwisseling tussen de collecties van beide musea tot stand gebracht, met vruchtbare gevolgen want nu kunnen wij kunstwerken van o.a. Claude Monet, Pablo Picasso, Paul Gauguin, James Ensor, Marc Chagall en Oscar Kokoschka bewonderen. Het Bonnefantenmuseum geeft aan dat de TEFAF 2011 een uitstekende gelegenheid biedt om het grote publiek, maar ook de professionals kennis te laten maken met deze ‘juwelen’ uit Luik.

Lees ook:Prado exposeert Hollandse collectie
Lees ook:De schatten van Karel de Grote
Lees ook:Bonnefantenmuseum organiseert symposium Collectie Neutelings
Lees ook:Hermitage Rusland brengt Hollandse meesters terug naar Nederland
Lees ook:Fitzwilliam Museum toont hernieuwde Nederlandse meesterwerken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>