Galeries in karavaan naar Dubai

Meer dan 80 galeries uit onder andere Beijing en Los Angeles zullen ondanks de onrust in het Midden-Oosten deelnemen aan de kunstbeurs Art Dubai. Deze beurs, die plaats zal vinden van 16 tot en met 19 maart, is de grootste beurs voor internationale kunst van het Midden-Oosten. In tegenstelling tot Beatrix, die zich naar een land in crisis begeeft, gaan de galeries naar een relatief rustig land.

Hoewel er sprake is van een revolutie in Egypte, een burgeroorlog in Libië, met demonstranten gevulde straten in Bahrein en tanks op straat in buurland Saoedi-Arabië, zijn de Verenigde Arabische Emiraten als een zee van rust te midden van alle onrust. De reden hiervoor is voor een groot deel geld. De lokale Emirati zijn welvarender dan de buurlanden en vormen slechts een fractie van de hele bevolking, de rest van de bevolking zijn expats.

Dubai wil graag een belangrijke culturele ontmoetingsplaats worden tussen het Oosten en het  Westen. Dit lijkt geen utopie te zijn. In Abu Dhabi zullen de komende jaren bijvoorbeeld prestigieuze projecten van het Guggenheim en het Louvre worden afgerond, die ruim 20 miljard euro kosten. Daar komt nog bij dat er naast deze ‘McDonalds musea’ ook lokale musea als paddenstoelen uit de grond komen.

Dat de ruim 80 galeries van over de hele wereld willen deelnemen aan Art Dubai is in dit licht ook wel logisch, er is eenvoudigweg veel geld te verdienen en het risico is verwaarloosbaar. Hieronder kun je een indruk krijgen van hoe het vorig jaar was.

Art Dubai 2010 Highlights from Art Dubai on Vimeo.

Lees ook:Inschrijving Emirates Airlines kunstprijs geopend
Lees ook:Art Fair ‘s-Hertogenbosch
Lees ook:Art Cologne 2011
Lees ook:Betaalbare kunst in Maastricht
Lees ook:Victoria & Albert Museum eert Islamitische traditie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>