Oude Meesters inspireren op Paris Tableau

Pietro della Vecchia, Half Length Figure of a Bravo CREDITS: Perssupport

Paris Tableau, de internationale Oude Meesterbeurs, viert van woensdag 11 tot en met zondag 15 november haar vijfde editie. In het imposante Palais Brongniart, het voormalige beursgebouw van Parijs, wordt deze week gehandeld in Europese schilderkunst van de Middeleeuwen tot 1900. De kunstbeurs biedt daarnaast een tentoonstelling van Bruno Frisoni, artistiek directeur van modehuis Maison Roger Vivier.

In een reconstructie van zijn atelier toont Frisoni schilderijen die hem inspireren. Beurspartner AXA ART verzorgt een kunst- en wijnroute langs enkele werken op de beurs. Paris Tableau is een initiatief van tien Parijse kunsthandelaren met een gedeelde passie voor Oude Meesters, onder voorzitterschap van Maurizio Canesso. Op de vijfde editie toont een 23-tal experts uit Frankrijk, Engeland, Italië, Nederland en Zwitserland, een keur aan Europese schilderijen van de Middeleeuwen tot 1900. Twee specialisten bieden daarnaast antieke lijsten.

Een topstuk van De Jonckheere (Parijs) is ‘De bruidsstoet’ uit 1627 van Pieter Brueghel de Jonge (1564-1638). Jacques Leegenhoek (Parijs) komt met een mooie ‘Mars en Venus’ van Nicolas Colombel (1644-1717) van circa 1695. Een kleurig landschap, ‘Les Chaumes en Guidel’ uit 1891, toont de invloed van Gauguin op zijn protegé Henry Moret (1856-1913). Het schilderij is te zien bij Stoppenbach & Delestre (Londen). Kunsthandel P. de Boer (Amsterdam) heeft een bloemstilleven van Anthonie Claesz (1607/08- 1649) uit 1641 in de collectie.

Paris Tableau biedt naast genrestukken en landschappen ook portretten. The Weiss Gallery (Londen) brengt een weelderig bruidsportret van Margherita Gonzaga, vervaardigd in 1606 door Frans Pourbus de Jonge. Het portret dat Pietro della Vecchia (1602/03 – 1678) maakte van een stoere bravo, een huurmoordenaar, is te zien bij Moretti Fine Art (Florence/Londen/New York). Bij Agnews (Londen) prijkt een krachtig zelfportret uit 1880 van de jonge kunstenaar Émile Friant (1863-1932).

Bruno Frisoni, artistiek directeur van modehuis Maison Roger Vivier, brengt op de beurs een ode aan de Oude Meesters die hem inspireren met een tentoonstelling in een atelier. Kunstverzekeraar AXA ART, partner van Paris Tableau, heeft voor bezoekers van de beurs een speciale kunst- en wijnroute uitgestippeld langs een aantal schilderijen. Ze tonen de mythes en de geschiedenis van de wijn door de eeuwen heen.

BRON: Persbericht Perssupport.nl 

Lees ook:Open Art Fair – Eline de Jonge
Lees ook:Zundertse corsobouwers vieren sterfdag Vincent van Gogh
Lees ook:Oude kunst- en antiekbeurs Delft 2011
Lees ook:Federer portret in vier minuten
Lees ook:De Stein collectie gereconstrueerd in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>