TEFAF 2015 trekt 75.000 bezoekers

TEFAF 2015 was van 13 tot en met 22 maart CREDITS LOGO: TEFAF Maastricht

De grootste kunstbeurs van de wereld, TEFAF, heeft dit jaar 75.000 bezoekers getrokken. Dat is bekend gemaakt door de organisatie van de beurs in Maastricht. De bezoekers kwamen uit zo’n 65 landen, waarbij een recordaantal van 400 privévliegtuigen vliegveld Maastricht-Aachen aandeed. 

Zoals ook in andere jaren was er ook een samenwerking met diverse musea. In totaal waren 262 musea op een of andere wijze vertegenwoordigd op de beurs. De musea in de regio meldden onder meer hogere bezoekersaantallen, terwijl het Teylers Museum, het oudste museum van Nederland, 28 tekeningen ter beschikking had gesteld voor de beurs. Deze tekeningen dateerden vanuit de Renaissance tot en met de 21e eeuw. Volgens Marjan Scharloo, directeur van Teylers Museum, was het enthousiasme voor de tekeningen van het museum boven verwachting hoog bij de bezoekers. “We zijn erg blij met alle getoonde interesse, wat een boost zal opleveren voor het museum.”

Een beurs zou geen beurs zijn als er geen werken verkocht werden. Diverse werken zijn dan ook van eigenaar verwisseld. Het Rijksmuseum in Amsterdam kocht het werk Willem Kerrickx (1652-1719), The Virgin and St. John aan, evenals een speciale vaas van de Wiener Kunstgewerbeschule. Museum Beelden aan Zee kocht een werk van herman de vries, het werk Four Stems, terwijl het Gemeentemuseum Den Haag ging voor een werk van Camille Corot. Opvallend dit jaar was de verkoop aan particuliere en private verzamelaars. Diverse werken werden verkocht aan verzamelaars en zullen dus voor een deel voor enige tijd aan het oog onttrokken worden en voor eigen plezier in eigen huis worden bewaard. Wellicht komen deze werken op termijn uiteraard wel weer op de markt, zij het via een veiling of via een tentoonstelling waarbij werken in bruikleen worden gegeven.

Al met al was TEFAF 2015 een groot succes. De volgende editie van TEFAF zal gehouden worden van 11 tot en met 20 maart 2016.

BRON: Persbericht TEFAF 

Lees ook:TEFAF 2014 trekt meer bezoekers
Lees ook:Tefaf trekt ruim 70 duizend bezoekers
Lees ook:TEFAF 2011 in cijfers
Lees ook:Kunstbeurs TEFAF gered
Lees ook:Juwelenroof op kunstbeurs Tefaf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>