A Call for Concepts voor Amsterdam Light Festival 2017-2018

Header Call for Concepts Amsterdam Light Festival 2017-2018 – Serge Schoemaker Architects & Digiluce, Alley of Light (2014) CREDITS:Janus van den Eijnden

De huidige editie van het Amsterdam Light Festival is nog gaande, maar er wordt al nagedacht en gewerkt aan de editie voor 2017-2018. Daarbij heeft de organisatie van het festival een Call for Concepts geopend. Iedere (licht)kunstenaar met een goed idee voor het festival kan hierbij een voorstel doen.

Amsterdam Light Festival is een jaarlijks terugkerend festival op het gebied van lichtkunst. Het festival weerspiegelt de snel veranderde wereld van lichtkunst in al haar facetten. Van kunstenaars tot designers, engineers tot architecten en van professional tot student: creatieve geesten van over de hele wereld worden uitgenodigd om mee te denken en hun creatieve interpretaties voor het thema van 2017-2018 in te leveren. Dit thema luidt EXISTENTIAL en komt terug in zowel de bootroute Water Colors en de looproute Illuminade. Voor de Water Colors-route wordt vooral gezocht naar monumentale voorstellen voor op, boven of in het water, waarbij een connectie wordt gemaakt met de stad Amsterdam, de inwoners van de stad en de bezoekers van de hoofdstad. Voor de wandelroute wordt gezocht naar prachtige interpretaties en installaties waarbij terug wordt gegaan naar de basics in het ontstaan van de kwaliteit van het licht. Ook wordt gezocht naar een podium voor natuurlijke wonderen en toevalligheden. De organisatie is vooral op zoek naar kunstwerken om aan te raken, om door heen te lopen, om interactief mee bezig te zijn en om mee te verbinden.

Het schema voor de Call for Concepts is als volgt:

Dinsdag 31 januari 2017 om 11.00 uur: deadline ronde 1 en selectie door de curators. Inzendingen die te laat binnen zijn worden niet in behandeling genomen.

Vrijdag 17 februari 2017: het team van curators maakt bekend of de inzendingen door zijn naar de tweede ronde. Tevens vindt de presentatie plaats voor de jury.

Vrijdag 17 maart 2017 om 11.00 uur: deadline ronde 2 en selectie door de jury.

Dinsdag 4 april 2017: de bekendmaking van de ongeveer 30 kunstenaars die door de internationale jury zijn geselecteerd.
Dinsdag 18 april – vrijdag 21 april 2017: de geselecteerde kunstenaars bezoeken Amsterdam voor de kick-off en de locaties. Deze data zijn onder voorbehoud.

Kunstenaars met interesse kunnen op www.amsterdamlightfestival.com/en/cfc het formulier invullen om de briefing te krijgen. Vragen kunnen gestuurd worden naar [email protected]

Lees ook:Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie
Lees ook:Het licht in Amsterdam is aan: Amsterdam Light Festival
Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:In de ban van Illuminade
Lees ook:Amsterdam Light Festival presenteert editie 2015-2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>