Schoemaker Plantage zoekt kunstenaars voor oude loods

De loods die onder handen mag worden genomen CREDITS: Schoemaker Plantage

De Schoemaker Plantage zoekt creatieve kunstenaars die van de Schoemakerloods een kunstwerk willen maken. Op de de locatie van de voormalige TNO Campus ontwikkelt AM de nieuwste woonbuurt van Delft. In het gebied, bekend onder de naam de Schoemaker Plantage, staat een loods die stamt uit de tijd dat het gebied intensief gebruikt werd door TNO. Kunstenaars uit Delft en omgeving worden nu uitgenodigd om een ontwerp voor een kunstwerk aan te leveren voor het beschilderen of aankleden van de loodsen.

De Schoemaker Plantage vraagt kunstenaars een visueel en tekstueel onderbouwd ontwerp aan te leveren van de door hun beoogde beschildering of aankleding van (een deel van) de loods. Hierbij is het belangrijk dat de kunstenaar rekening houdt met de toekomstige bestemming, de historie en het groene karakter van het gebied. Een jury zal de ingezonden ontwerpen beoordelen op basis van onder andere de te gebruiken materialen en duurzaamheid van het kunstwerk. Deze jury bestaat uit leden die werkzaam zijn bij de verschillende betrokken partijen en de toekomstige gebruikers van het gebied.

De winnende inzendingen mogen uitgevoerd worden en worden door de jury bekostigd. De jury behoudt zich overigens het recht voor geen winnaar uit te kiezen en derhalve de opdracht niet te gunnen. Kunstenaars kunnen een uitgebreide opdrachtbeschrijving aanvragen door te mailen naar [email protected]. Vervolgens hebben zij tot maandag 6 juni  2016 om hun definitieve inzending in te sturen. De jury zal op vrijdag 10 juni 2016 de winnende ontwerpen bekendmaken.

De Schoemaker Plantage kijkt enorm uit naar alle inzendingen en hoopt samen met kunstenaars uit Delft en omgeving een geweldige plek te creëren.

BRON: Persbericht Schoemaker Plantage

Lees ook:A Call for Concepts voor Amsterdam Light Festival 2017-2018
Lees ook:Drie kunstenaars winnen UWV Kunstcongres 2014
Lees ook:Jonge kunstenaars uitgedaagd voor deelname aan ‘The Art of Basware’
Lees ook:Museum Boijmans krijgt dependance in haven
Lees ook:Marjolein van Eig wint Abe Bbonnema prijs 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>