Op surrealistische bouwsafari met kunstenaarscollectief Eddie The Eagle Museum

Under Construction in Breda CREDITS: KOP

In Breda wordt er nogal wat gebouwd. Plekken krijgen een nieuwe bestemming, verkeerssituaties worden gewijzigd en gebouwen worden gerenoveerd. Maar aan de andere kant zijn er ook veel braakliggende terreinen, locaties die wachten op hun nieuwe bestemming en bouwkavels die vergeten lijken. Voor het kunstproject Under Construction heeft het Bredase presentatieplatform KOP vijf kunstenaars uitgenodigd om op zo’n plek in de stad een kunstwerk te realiseren.

Hoe zal zo’n ontwikkelingsgebied veranderen als je een kunstenaar de vrije hand geeft? En wat doet dat met de gebruikers en omwonenden van zo’n gebied wanneer dit gebeurd? KOP presenteert de volgende kunstenaars: Sophie Vermeulen, Niek Peters, Roel van Eekelen, Minke Boot en Leonard van Munster. Van 29 mei tot 26 juni zullen vijf werken van deze kunstenaars in de openbare ruimte van Breda te zien zijn.

Maar dat is nog niet alles! Op vier zondagen is er een heuse bouwsafari met kunstenaarscollectief Eddie The Eagle Museum. Ze nemen de bezoekers mee op een tour langs de kunstwerken en laten hen op humoristische wijze met andere ogen naar de stad kijken. Vooraf wordt er een bijzondere lunch geserveerd, door niemand minder dan food designer Ravanello, die bekend staat om zijn bijzondere foodconcepten. Op 29 mei is de openingstour die wordt geopend door wethouder van cultuur, Marianne de Bie. De andere tours zullen plaats vinden op 5, 12 en 19 juni. Alle tours starten om 12.00.

Tijdens Meet The Makers op 2 juni om 18.00 vertellen de kunstenaars bij Pier15 over het project Under Construction. Je krijgt meer inzicht in hun werkwijze en de achtergronden van de kunstwerken. Vooraf kan samen een hapje gegeten worden en na afloop is er een borrel.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.kop.nu.

BRON: Persbericht KOP

Lees ook:Kunstenaar Roel van Eekelen blaast De Faam nieuw leven in
Lees ook:Mini-TEFAF in Breda: ART BREDA 2014
Lees ook:Kunst en Kameraadschap in Breda’s Museum
Lees ook:Breda in de ban van de Cultuurnacht
Lees ook:ART BREDA gaat voor tweede editie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>