ONTHULLING: kunstwerk Passage de La Baleine

Foto: Ilya Rabinovich

Vanavond om 20.30 uur wordt het kunstwerk “Passage de La Baleine”, ontworpen door beeldend kunstenaar Giny Vos uit Amsterdam,  in de Oude Lombardsteeg in Leeuwarden feestelijk geopend. Bij de officiële opening zal Giny Vos zelf haar kunstwerk onder begeleiding van het Piratenkoor Het Zwarte Gat presenteren.

Het kunstwerk van 60 meter lang is zowel een passage als het geraamte van een walvis.  Licht en ritme spelen er een belangrijke rol in. De ribben van het walvisskelet vormen de bogen van de passage, de passant wordt voor even opgenomen in het binnenste van het beest. Het licht dat uit het geraamte schijnt brengt de hele passage in beweging, de walvis komt tot leven.

Het ontwerp is uitgewerkt in samenwerking met Bram Verhavert uit Utrecht. Het kunstwerk is vervaardigd van geparelstraald aluminium en geproduceerd door de Mannen van Staal in Leeuwarden. De LED-installatie is gemaakt door het bedrijf Yens&Yens uit Amsterdam. Het officiële programma start om 20.30 uur met de onthulling van het kunstwerk op het Lombardplein in het centrum van Leeuwarden. Wethouder Henk Deinum (project Nieuw Zaailand), wethouder Sjoerd Feitsma (cultuur) en Kris Callens, directeur van het Fries Museum/nationaal Keramiek Museum Princessehof zullen het woord voeren. Tot slot zal Giny Vos kort spreken en haar ontwerp onder begeleiding van het Piratenkoor Het Zwarte Gat openen.

Rondom de onthulling is een feestelijk programma samen gesteld. Al vanaf 18:00 uur  zijn er DJ’s op een podium op het Lombardplein; er vaart een muziekboot op de gracht van de Nieuwestad en er is een modeshow van Byoni. De plaatselijke horeca verzorgt gratis hapjes.

BRON: Persbericht Giny Vos

Lees ook:Passage de la Baleine schijnt echt op Leeuwarden
Lees ook:Glassfever: hedendaagse kunst in glas
Lees ook:Second Thought in Groningen
Lees ook:Daan Roosegaarde zet Centraal Station Amsterdam in het licht
Lees ook:Een kunstzinnige zomer op de buitenplaats in Beeckestijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>