Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest pakt uit op Uitmarkt 2015

Het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest staat wederom op de Uitmarkt CREDITS: Cris Toala Olivares

Het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest is ook dit jaar aanwezig op de Uitmarkt in Amsterdam. De Uitmarkt vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2015. De locatie is de informatiemarkt op het Museumplein in de tent met nummer 74/75. Dit jaar kunnen bezoekers in de tent gratis een Musical Postcard versturen.

De Musical Postcard is een muzikale ansichtkaart, ingespeeld door de musici van het orkest. De Uitmarktbezoeker kan op verzoek een sfeertype muziek aanvragen bij de musici en de opname als bericht via social media versturen naar een familielid, vriend of kennis. Denk aan een succeswens, een steunbetuiging of een feestgroet. De Musical Postcards worden gespeeld door het trombonetrio met Harrie de Lange, Gerard Peters en Wim Hendriks, fagottist Susan Brinkhof en violiste Anuschka Franken.

Net als voorgaande jaren worden speciaal voor de Uitmarkt een beperkt aantal kaarten voor een reeks concerten met een zeer aantrekkelijke Uitmarktkorting verkocht. Van het Nederlands Kamerorkest worden onder andere kaarten verkocht voor het Adagietto uit Symfonie nr. 5 van Mahler (za 3 en di 6 okt) en Pierrot Lunaire van Schönberg (za 24 en di 27 okt). Van het Nederlands Philharmonisch Orkest zijn dat de Jupitersymfonie van Mozart (za 31 okt en ma 2 nov), het kerstconcert (za 19 dec), het Pianoconcert van Grieg (ma 11 jan) en Symfonie nr. 5 van Mahler (di 5 apr).

De jaarlijkse Uitmarkt vindt traditiegetrouw plaats in het laatste weekend van augustus in Amsterdam. De Uitmarkt is de landelijke opening van het culturele seizoen. Het programma biedt een dwarsdoorsnede van de podiumkunsten, maar ook disciplines als literatuur, museale kunsten, film en nieuwe media komen aan bod. Met bijna 500.000 bezoekers, 2000 artiesten en bijna 30 podia is de Uitmarkt uitgegroeid tot het grootste en bekendste culturele festival van Nederland. De Uitmarkt is gratis toegankelijk.

Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest

Za 29 en zo 30 augustus 2015, van 11.00 tot 18.00 u

Locatie: Museumplein, Amsterdam – tent 74/75

BRON: Persbericht Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest

Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest bestaat 30 jaar
Lees ook:Livestream van concert Nederlands Kamerorkest in nieuwe metrohal
Lees ook:Chef-dirigent Marc Albrecht geeft masterclass
Lees ook:Nederlands Philharmonisch Orkest op Down the Rabbit Hole
Lees ook:Losse kaartverkoop 2015 – 2016 Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>