Bonnefanten @ Pinkpop-up Museum

Het Bonnefantenmuseum komt weer met een Pinkpop-up Museum tijdens Pinkpop 2015 CREDITS LOGO: PinkPop 2015

Tijdens Pinkpop 2015 is het Bonnefantenmuseum er weer bij met een tweede editie van het Pinkpop-up Museum. In het paviljoen aan de Kalm-aan-laan toont het museum een solo-tentoonstelling van de bekende Amerikaanse kunstenaar en pro-skateboarder Ed Templeton en enkele groot formaat kunstboeken van de Britse kunstenaar Cedar Lewisohn.

Ed Templeton – Wayward Cognitions

Met meer dan honderdduizend volgers op Instagram en bijna evenveel ‘likes’ op Facebook, heeft de kunstenaar Ed Templeton ( 1972 Garden Grove, Californië) een ware cultstatus bereikt. Hoewel zijn leeftijd geleidelijk aan een beperking vormt voor het skateboarden, ontstaat er juist meer ruimte voor Templetons kwaliteiten als beeldend kunstenaar. Templeton toont een intrigerende selectie van meer dan honderd door hem gemaakte foto’s. De foto’s tonen het leven van alledag dat veel gekker blijkt te zijn dan je met alle fantasie van de wereld zou kunnen verzinnen.

Cedar Lewisohn – Black Drawings and of Woodcuts Books

Cedar Lewisohn (1977, Londen) is kunstenaar, schrijver en tentoonstellingsmaker. Een van de XL boeken is gebaseerd op reusachtige houtsnedes, in het andere boek staan grote zwarte tekeningen. Daarnaast is er een film te zien over zijn leven als kunstenaar. Het werk van Cedar Lewisohn is ook te bekijken in het Bonnefantenmuseum. Bezoekers van Pinkpop krijgen gratis toegang tot het museum op vertoon van hun Pinkpopbandje gedurende de looptijd van deze presentatie Black Drawings van Cedar Lewishon van 9 juni 2015 tot 28 juli 2015.

BRON: Persbericht Bonnefantenmuseum

Lees ook:Pinkpop 2014 starring Bonnefanten Newseum
Lees ook:Beating around the bush Episode #2 in Bonnefanten
Lees ook:CERAMIX zorgt voor indrukwekkende eindsprint 2015 Bonnefantenmuseum
Lees ook:De ‘verborgen canon’ vol in the picture bij het Bonnefantenmuseum in 2017
Lees ook:Bonnefantenmuseum maakt debuut bij Google Art

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>