De Aardappeleters uit zand in Garderen

Een detail van De Aardappeleters uit zand CREDITS: Veluws Zandsculpturenfestijn via Perssupport

Bij de Beeldentuin in Garderen vindt tot en met 31 oktober 2015 voor de zevende keer het bijzondere evenement ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn plaats. Grootmoederstijd is dit jaar het thema en binnen dit thema wordt ook aandacht besteed aan 125 jaar Vincent van Gogh. Een van de hoogtepunten zal een meesterwerk van Van Gogh zijn uitgevoerd in zand!

Dit jaar is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is overleden. De schilder inspireert na zijn dood nog steeds vele kunstenaars, ook de ‘carvers’ van ‘t Veluws Zandsculpurenfestijn. Want… ter nagedachtenis aan Van Gogh maken de kunstenaars het schilderij ‘de Aardappeleters’ groots uit zand en volledig in 3D. Verder gaan ze tien bekende werken van Van Gogh in 2D namaken in het zand. Op deze manier herdenkt ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn, net als velen anderen dit jaar, dit bijzondere jubileum met een prachtige expositie aan zandbeelden.

‘t Veluws Zandsculpturenfestijn heeft ook een expositieruimte waar je zo’n 50 schilderijen uit de tijd van Ot en Sien en het Koningshuis uit het atelier van Jacob Tuijn kunt bewonderen. Alle werken zijn de gehele periode dat ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn plaatsvindt te bekijken! In dezelfde ruimte staan ook verschillende zandbeelden van de toenmalige Koninginnen. En omdat de Nachtwacht op ware grootte (maar liefst 4,37 meter bij 3,63 meter) afgelopen jaar zo’n succes was, blijft deze hangen in de expositieruimte. Vijf jaar deed kunstschilder Jacob Tuijn uit Emmen erover om de Nachtwacht, het meesterwerk van Rembrandt van Rijn, tot in detail na te schilderen.

Meer informatie is te vinden op de website van het Zandsculpturenfestijn.

BRON: Persbericht Perssupport.nl 

Lees ook:Nachtwacht krijgt wereldpubliciteit door Obama
Lees ook:Zundertse corsobouwers vieren sterfdag Vincent van Gogh
Lees ook:Robert Zandvliet over zijn inspiratie door Van Gogh
Lees ook:Keukenhof eert Van Gogh in 2015
Lees ook:Nieuwe film Vincent van Gogh in Etten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>