Rainbow Station in Amsterdam in beeld

Rainbow Station Amsterdam (C) Studio Roosegaarde/Pim Hendriksen

Soms volstaat het om slechts beelden te laten zien, zoals deze prachtige foto’s van Rainbow Station van Pim Hendriksen van Studio Roosegaarde. De onthulling van Rainbow Station vond gisteravond plaats bij het Centraal Station van Amsterdam ter ere van het 125-jarige bestaan van het gebouw. 

Rainbow Station overzichtsfoto (C) Studio Roosegaarde/Pim Hendriksen

Wie meer wil weten over de geschiedenis van het gebouw, kan onder meer terecht op de website van het Centraal Station. Daar valt onder meer te lezen dat de architecten P.J.H. Cuypers en A.L. van Gendt al in 1875 de opdracht kregen om het stationsgebouw te ontwerpen. In 1899 werd het station officieel in gebruik genomen.

Lees ook:Daan Roosegaarde zet Centraal Station Amsterdam in het licht
Lees ook:Museumplein Amsterdam in de ban van het Waterlicht
Lees ook:Kabinet Cuypershuis toont verhaal van Vondelkerk Amsterdam
Lees ook:Daan Roosegaarde opent nieuw permanent kunstwerk op Schiphol
Lees ook:Station Luik-Guillemins: een architectonisch hoogstandje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>